Поех тази отговорност с ясната идея, че с опита си

...
Поех тази отговорност с ясната идея, че с опита си
Коментари Харесай

Здравният министър Асен Меджидиев: Ще се постараем да намалим времето на карантината за коронавирус

Поех тази отговорност с ясната концепция, че с опита си мога да оказа помощ. Със сигурност няма да потегли да върша огромните промени в опазването на здравето, защото задачите на това държавно управление не са тези. Това сподели на брифинг служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

„ Основната цел е да осъществя последователност, както и някои от самодейностите да бъдат продължени и надградени. Има много неща, които не са започвани. Имаме желанието да ги стартираме. Със сигурност, защото нямаме парламент, ще би трябвало идващото постоянно държавно управление да ги продължи ”, сподели още Меджидиев.

Той уточни, че главният приоритет на Министерството на здравеопазването е оправянето с Коронавирус рецесията: „Още през първите дни успяхме да подсигурим задоволителен брой интензивни кревати, което е решаващо при вероятно тежка обстановка. Още през първите дни взехме решение за разпределяне на безвъзмездни антигенни проби. Още идната седмица ще бъдат отпуснати спомагателни средства и за защитни дрехи за хората, работещи с COVID-19, както и да се подсигури заплащането на тези, които обезпечават имунизация.“

„ Създадохме експертен съвет, който заседава всеки вторник. На този съвет коментирахме вероятно понижаване на карантината. Проблемът у нас, за разлика от другите страни, които я смъкнаха изцяло, е, че равнището на имунизация е доста ниско. Това е единственото, което ни стопира да го създадем, само че сигурно ще се постараем да понижим времето на карантината, защото в актуалната обстановка всички виждаме, че разновидността и протичането на вируса е доста по-различно от предходните талази. Със сигурност ще съобразим това имунизираните да имат по-кратък интервал за изолираност ”, сподели още служебният министър на опазването на здравето.

„Съвместно с Бърза помощ успяхме да организираме още екипи в София, които да могат да обслужват популацията за съкращаване времето на идване на колата за спешна помощ, когато има повикване. Това, върху което главно залагаме да работим, отвън Коронавирус обстановката, е един наболял проблем, с който никой министър не пожела да стартира. Това е механизмът за остойностяване на лекарския и сестринския труд“, акцентира Меджидиев.

Служебният министър показа и екипа си, в който влизат: доктор Тома Томов, доктор Лидия Чорбанова, доктор Александър Златанов. Политически консултант ще е доцент Бакал Иванов.

Служебният министър заяви, че през вчерашния ден е определен нов Надзорен съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), който ще се управлява от доктор Златанов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР