Подтикнати от слухове, стотици мигранти се събират масово на границата на САЩ в Сиудад Хуарес в Мексико

...
СИУДАД ХУАРЕС, Мексико (Ройтерс) - Стотици мигранти се събраха покрай
Коментари Харесай

СИУДАД ХУАРЕС, Мексико (Ройтерс) - Стотици мигранти се събраха покрай границата на САЩ в северния мексикански град Сиудад Хуарес късно в понеделник , след като в социалните медии и от уста на уста се разпространиха фалшиви слухове, че САЩ ще разрешат влизането на масова група.

Някои казаха, че са чакали седмици, за да осигурят срещи, за да поискат убежище чрез мобилно приложение в САЩ наречени CBP One, и бяха нетърпеливи да опитат късмета си на самата граница.

Около 1000 души се събраха около границата точно срещу тексаския град Ел Пасо - някои надничаха през летвите на граничната стена, докато други седеше до индустриална влакова линия, насочена към Съединените щати.

Служители от митническата и граничната служба развиха бодлива тел през железопътния портал.

„Можете просто да видите колко хора искат да пропуск ... за нашите семейства, за нашето бъдеще", каза венецуелският мигрант Йохан Рамирес. „Прекарахме много дни тук. Парите ни свършват, спим по улиците.“

(Репортаж от Хосе Луис Гонзалес, Допълнителен репортаж от Лизбет Диас, Автор на Дайна Бет Соломон, Редактиране от Сандра Малер)

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР