Подсъдимият бизнесмен Васил Божков заяви в пост във „Фейсбук“, че

...
Подсъдимият бизнесмен Васил Божков заяви в пост във „Фейсбук“, че
Коментари Харесай

Васил Божков: Държа да се явя пред комисията за „Магнитски“

Подсъдимият предприемач Васил Божков съобщи в пост във „ Facebook “, че държи да се яви пред основаната през днешния ден комисия в Народното събрание, която ще открива събитията около наложените наказания по Закона „ Магнитски”.

„ Като директно обиден от „ Магнитски”, държа да се явя пред тази комисия. Стига да намерят храброст да ме изслушат. Ако не намерят - ясно е на кого служат”, написа предприемачът.



Комисията е основана за период от три месеца. Целта й е да откри обстоятелства и условия за дейностите и бездействията на способените български органи по отношение на наложените наказания на български физически и юридически лица по световния закон " Магнитски ". Сред засегнатите са Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков.

Според Божков през днешния ден Народното събрание е „ сътворил рисков прецедент”.

„ Беше основана комисия, която да ревизира дали се извършват законите на непозната страна в България. Без да се интересува, че са нарушени конституционните права на хиляди български жители. България е правова страна, член на Европейския съюз, със лични закони, които българските жители са длъжни да спазват”, изяснява още в обществената мрежа Божков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР