Подписвайки Националния рамков договор (НРД), Българският лекарски съюз (БЛС) ще

...
Подписвайки Националния рамков договор (НРД), Българският лекарски съюз (БЛС) ще
Коментари Харесай

Болничен директор: Не можем да гарантираме увеличената основна заплата

Подписвайки Националния рамков контракт (НРД), Българският лекарски съюз (БЛС) ще задължи всички, които подпишат самостоятелни контракти със Здравната каса (НЗОК) да изпълнят заложените в него клаузи.

Това сподели пред Euronews Bulgaria доктор Неделчо Тотев, ръководител на сдружението на общинските лечебни заведения в България, който е и шеф на болница.

Преди няма и 5 мин. ми изпратиха последния вид преди сключване на НРД. В него имаше отсрочвания, които ни слагат в състояние на мъка до момента в който не минат тези 6 месеца и по-късно дефинитивно да се терминираме. Ако увеличим заплатите ще има уравновиловка, което ще докара до раздробяване на колективите. При невижданата кадрова рецесия, в която се намираме, нещата излизат от надзор.

Пътеките не са се вдигнали. Защо ябълката на раздора са главните заплати на медицинските чиновници. Важна е брутната заплата каква е. Отиваме на вид да вдигнем главните заплати, при което с ограничавания запас ще стане уравновиловка измежду всички колективи в другите отделения и ние тези заплати не можем да ги подсигуряваме.

Коя страна ще направи лъвския скок от под 1000 лв. на 2100 лева на заплатите на лекарите, без да обезпечи спомагателни доходи?

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР