Подписите си под документа сложиха кметът на Община Видин д-р

...
Подписите си под документа сложиха кметът на Община Видин д-р
Коментари Харесай

Община Видин подписа рамково споразумение с трима потенциални изпълнители във връзка с подмяната на уреди на твърдо гориво с климатици

Подписите си под документа сложиха кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков и представители на компаниите ДЗЗД „ КОНСОРЦИУМ ЧИСТО ОТОПЛЕНИЕ “, „ БУЛКЛИМА ИНЖЕНЕРИНГ “ ЕООД и ДЗЗД „ БИО КЛИИН ЕЪР КОМ “.

Споразумението се подписва в границите на план „ Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин “ за установяване на реализатор, след извършена процедура за социална поръчка с предмет “ на дърва/въглища; доставка, монтаж, въвеждане в употреба и гаранционно обслужване на различни отоплителни уреди за битово отопление по две обособени позиции ”, Обособена позиция № 2 – Демонтаж и предаване на  остарели отоплителни уреди на дърва/въглища и доставка на различни отоплителни уреди, употребяващи за отопление електрическа сила – инверторни климатици.

На подписването участва и заместник-кметът по европейски политики и вложения Десислава Тодорова, която дефинира плана като един от най-важните, изпълнявани от Общината, тъй като с него европейските средства ще влязат действително в домовете на хората. Тя се обърна към представителите на компаниите, като означи: „ Държим на качеството, на своевременната работа, разчитаме на Вас, тъй че нашите съграждани да са удовлетворени в действителност и да приключим сполучливо плана – това е най-голямата ни цел “. Д-р Ценков също изрази вярата си, че с осъществяването на плана хората ще останат задоволени, тъй като той ще способства доста за възстановяване на чистотата на атмосферния въздух и Видин ще излезе от класацията на най-замърсените градове у нас. Кметът пожела триумф и противоречива работа.

Сключването на рамково съглашение по отношение на подмяната на отоплителните устройства на дърва и въглища с екологично чисти е първият стадий от процедурата според Закона за публичните поръчки, като компаниите са минали техническо равнище на сходство, изясни Десислава Тодорова. След това следва вторият стадий от процедурата, в който трите компании ще се състезават между тях, като съществени критерии са цена и период на осъществяване. Избраната една компания от тях за избрани квартали ще се свърже поетапно с семействата, с които Общината има подписани контракти, с цел да изготви график, а действителната замяна следва да започва на стадии в шест квартала, за които към този момент информирахме („ Гео Милев “, „ Вида “, „ Крум Бъчваров “, „ Васил Левски “, „ Христо Ботев “, „ Бонония “ и в Централната градска част). „ Това значи, че в останалите квартали отоплителните устройства ще бъдат сменени следващата година и нашите съграждани могат да се запасят с дърва и въглища за идния отоплителен сезон. Подмяната се планува да започва през месец септември, както заявиха, че имат подготвеност и компаниите “ – сподели Тодорова.

Настоящото Рамково съглашение влиза в действие от датата на подписването му и има период на деяние до 30.11.2023 година или до привършване на съответния оптимален финансов запас (до датата на настъпване на по-ранното от двете събития).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР