Подписаният днес двустранен протокол с Република Северна Македония (РСМ) съдържа

...
Подписаният днес двустранен протокол с Република Северна Македония (РСМ) съдържа
Коментари Харесай

Генчовска: Подписаният протокол с РС Македония е интегрална част от пакета на т.нар. френско предложение

Подписаният през днешния ден двустранен протокол с Република Северна Македония (РСМ) съдържа извънредно амбициозни краткосрочни и дълготрайни ограничения, които на процедура имат за цел да решат доста от отворените въпроси. Това разяснява министърът на външните работи Теодора Генчовска на конференция след второто съвещание на Съвместната междуправителствена комисия по член 12 от Договора за другарство, добросъседство и съдействие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя уточни, че този протокол е интегрална част от пакета на така наречен френско предложение

дружно с преговорната рамка и заключенията на Съвета на Европейски Съюз. Генчовска изясни, че в понеделник следва съвещание на Комитета на непрекъснатите представители (КОРЕПЕР) и оповестяване на писмена процедура по утвърждение от страните членки. След това към вторник ще имаме информация дали този пакет преговорна рамка, изводи и протокола ще са факт и тогава ще ви представим всички документи, добави тя.

При насрочване на дата за първата междуправителствена конференция (МПК) от Чешкото председателство ,

РСМ ще има така наречен политическа МПК, след което би трябвало да започва при нужната политическа воля процедурата за смяна на конституцията на страната за включване на българите в нея и откакто свърши този развой, ще има втора МПК, след която ще стартират действителните договаряния, изясни Генчовска.

Няма смяна в така наречен френско предложение ,

преговорната рамка е такава, каквато ни беше показана, съобщи още министър Генчовска.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР