Подозира се, че между осем и девет въоръжени мъже, подкрепени

...
Подозира се, че между осем и девет въоръжени мъже, подкрепени
Коментари Харесай

Вашингтон следи ситуацията с отвлечения танкер в района на Ормузкия проток

Подозира се, че сред осем и девет въоръжени мъже, подкрепени от Техеран, стоят зад отвличането на танкер в региона на Ормузкия пролив във вторник. 
Британското външно министерство разгласи, че " незабавно проверява случай с транспортен съд край крайбрежията на Обединените арабски емирства ", съобщи " Гардиън ". 
Говорителят на Държавния департамент на Съединените щати Нед Прайс съобщи, че Вашингтон следи деликатно обстановката.  " Станахме очевидци на доста обезпокоителен модел на неприязън от страна на Иран, в това число неприязън в морската сфера. Това безусловно е по този начин, само че във връзка с този съответен случай към момента е рано да излезем с оценка ", каза представителят на Държавния департамент.
Революционната армия на Иран отхвърли сили на Ислямската република или нейни съдружници да са били забъркани и дефинира случая като предлог за " враждебни дейности " против Техеран.
Инцидентът се случва, откакто предходната седмица петролен танкер беше атакуван с дрон и при случая починаха английски и румънски жител. Лондон и Вашингтон упрекват Техеран за офанзивата, само че Ислямската република отхвърля да е била забъркана.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР