Подобри ежедневието си чрез технологии е хакатон, организиран от Ментормейт“

...
Подобри ежедневието си чрез технологии е хакатон, организиран от Ментормейт“
Коментари Харесай

Хакатон „Подобри ежедневието си чрез технологии“ ще се проведе в ТУ – Варна

„ Подобри всекидневието си посредством технологии ” е хакатон, проведен от „ Ментормейт “ със съдействието на Студентския съвет и управлението на Технически университет - Варна.

Каним ви на едно занимателно, предизвикателно и друго прекарване, където ще имате опция да развихрите концепциите си за основаване на забавен и новаторски план, който би могъл да ви бъде потребен в всекидневието. Заредете се с положително въодушевление, усмивки и заповядайте!

Очакваме ви на 15 и 16 април в Технически университет - Варна, Нов образователен корпус (НУК), ет. 1 – Студентска читалня на Университетската библиотека.

Участието е гратис, само че се изисква предварителна регистрация на адрес:

https://www.eventbrite.com/e/59370520826#tickets

ПРОГРАМА
Ден 1 (15.04.2019, понеделник)
• 10:00 - 12:00 - разкриване на събитието, съставяне на екипи и избиране на тематики
• 12:00 - 15:00 - работа с менторите, които ще оказват помощ, в случай че има въпроси или усложнения по реализацията
Храна и питиета ще има обезпечени през целия ден. При нужда след 20:00 участниците ще имат опция още веднъж да се съветват с менторите.
Ден 2 (16.04.2019, вторник)
• 10:00 - 13:00- работа с менторите
• 13:00 - 14:00 - време за обяд - още веднъж храната и напитките са обезпечени от уредниците
• 17:00 - 19:00 - работа с менторите
• 19:00 - показване на плановете (по към 10-15 минути на екип)
• 22:00 - оповестяване на спечелилите и разпределяне на награди. Закриване на събитието

Допускат се до присъединяване студенти от всички университети. Целта е да се разработят софтуерни или хардуерни планове с определена от екипите технология, без ограничаване по посочената тематика.

Във всеки тим може да се включат от 2 до 5 индивида. Максималният брой екипи, които ще бъдат образувани за хакатона е 8. Участниците могат да се включат без да имат авансово определен екип, защото след откриването на събитието ще има време за съставяне на екипи и избор на тематики.

Всички нужни активи за осъществяването на плановете (лаптопи, хардуерни устройства и софтуер) трябват да бъдат обезпечени от участниците.

Това включва и предварителната подготовка като инсталиране на нужните редактори, библиотеки, среди и други технологии и принадлежности за разработка и основаване на Github Repository, където ще бъдат качени плановете. Технологиите и езиците са по желание на участниците. Кодът на плановете е интелектуална благосъстоятелност на участниците.

Проектите на тимовете е наложително да бъдат показани под формата на презентация в границите на 10-15 минути. Проектите ще бъдат оценени по десетобална система в следните категории:

• Иновативност
• Презентация
• Реализация
• Актуалност на казуса
• Завършеност

При еднакъв сбит резултат, решаващата оценка ще е в категорията новост на казуса.

До дисквалификация може да се стигне при следните обстановки: в случай че журито реши, че планът не е авторски;

при непочтено държание - след приложимост на алкохол, демонстрация на експанзия и всевъзможни дейности, които могат да попречат на провеждането на надпреварата или да навредят на околните;

в случай че планът не спада към горепосочените категории или е създаден артикул със злотворен темперамент, нецензурно или аморално наличие.

За спомагателна информация: 052/940 514 или [email protected]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР