Подобно на други породи кучета, американският кокер шпаньол е податлив

...
Подобно на други породи кучета, американският кокер шпаньол е податлив
Коментари Харесай

Заболявания при американския кокер шпаньол

Подобно на други породи кучета, американският кокер шпаньол е предразположен на разнообразни болести.

Кокерите страдат от хранителни алергии в по-голяма степен от други породи. При някои от тях този вид алергия се демонстрира със мощен сърбеж. Най-често става въпрос за сърбеж по ушите. В взаимозависимост от стадия на алергията тя може да се изрази и в диария, газове и метеоризъм. При такова развиване е нужно да се мине на естествена диета като лековит способ.

Често срещано заболяване при американския кокер шпаньол е глухотата. При американските кокери нормално е вродена. Най-често се среща при кучета с бяла пигментация - да вземем за пример куче с бяла четина и сини очи.

Поради дългите уши, американските кокер шпаньоли постоянно страдат и от разнообразни ушни инфекции. Ако кучето постоянно чеше ушите си и тръска глава, а също в случай че от ушите се появи аромат на гнило, най-вероятно става въпрос за зараза. Редовното разчистване на ушите и постоянните профилактични прегледи при ветеринар ще понижат тази заплаха доста.

По сходен метод стоят нещата с очните проблеми при кучето. Обикновено при сън се образува слуз. Друго заболяване като конюнктивит може да бъде породено от течение, прахуляк или блестящо слънце, както и от друго вътрешно заболяване.

Зачервяването по краищата, появяването на люспи и корички подсказват за подобен вероятен проблем и това значи, че би трябвало да се потърси подпомагане от експерт.

 американски кокер шпаньол

Зъбните проблеми опират най-често до зъбен камък, а натрупването му може да се предотврати с грижа за зъбите на кучето. Ако миенето на зъбите не може да се реализира, твърдите играчки за дъвчене, както и лакомства като бисквитки и други, могат да оказват помощ за поддръжка на оралното здраве.

Наследствените болести са обособена група и съставляват сериозен проблем. Кардиомиопатията е сърдечно заболяване, изразяващо се в понижена дарба на сърцето да се свива и изпомпва кръв, поради което кръвният поток понижава. Това поврежда сърдечния мускул.

Заболяванията на бъбреците като нефропатията се срещат най-много при младите животни. Това е съществено заболяване, което не може да бъде предотвратено, само че може да се облекчи посредством специфична диетична храна, подкрепяща бъбречната функционалност.

При всевъзможни здравословни проблеми при американския кокер шпаньол, съветът на експертите е да се изключи самолекуването и да се потърси способена помощ.

А в тези две публикации може да видите повече за:

- Дресура и образование на американски кокер шпаньол;

- Грижи за американския кокер шпаньол.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР