Подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна отмениха мораториума върху

...
Подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна отмениха мораториума върху
Коментари Харесай

Отмениха забраната на смъртните наказания в Донецк и Луганск

Подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна анулираха мораториума върху смъртното наказване седмици откакто осъдиха на гибел трима чужденци, хванати на бойното поле.
Денис Пушилин - ръководителят на подкрепяната от Русия сепаратистка формация в украинската Донецка област, на 12 юли подписа декрет, с който се анулира възбраната на смъртните присъди. Това се споделя в изказване, представено от съветската държавна осведомителна организация ТАСС и от Радио Свободна Европа.
Освен това сепаратистките управляващи в самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) оповестиха, че ще изправят над 500 бойци от полка „ Азов “ пред съда по обвинявания за военни закононарушения. Става въпрос главно за военнослужещи, които се сражаваха в продължение на седмици в обсадения цех "Азовстал " в Мариупол.
Руски пропагандистки канали настояват, че двама украински бойци от полка "Азов ", които сега са в съветски плен, може да бъдат екзекутирани. Става дума за Константин Никитенко с позивна "Фокс " и Николай с позивна "Фрост " (неговата фамилия към момента не е известна).
По време на церемонията по откриването на посолство в Русия на 12 юли - формален представител на подкрепяните от Русия сепаратисти беше представен от "Ройтерс " да споделя, че потреблението на смъртно наказване няма отношение към кандидатурата на района за дипломатическо признание.
"Да, това е най-висшата мярка за наказване, само че тя е в нашето законодателство и не е обвързвана с по-нататъшния развой на признание на Донецката национална република от други страни ", сподели Наталия Никонорова, която се показа като външен министър на републиката.
Великобритания и други западни държавни управления показаха възмущението си, откакто Аслин, Пайнър и Брахим бяха наказани на гибел. На 2 юли английското Външно министерство съобщи, че поддържа напъните на Украйна те и другите двама британци да бъдат освободени.
На 30 юни Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) предизвести Москва, че би трябвало да подсигурява, че смъртното наказване няма да бъде изпълнено. Кремъл отвърна, че решенията на Европейски съд по правата на човека нямат отношение към нея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР