Подкрепяните от Иран йеменски хуси заявиха, че въздушните удари на

...
Подкрепяните от Иран йеменски хуси заявиха, че въздушните удари на
Коментари Харесай

Хусите се заканиха с ответни удари срещу САЩ и Великобритания

Подкрепяните от Иран йеменски хуси обявиха, че въздушните удари на Съединени американски щати и Англия в неделя няма да ги възпрат и дадоха обещание отговор, откакто десетки техни цели бяха ударени поради многократните им офанзиви в Червено море.

Съботните удари поразиха " 36 цели на хусите в 13 места в Йемен в отговор на продължаващите офанзиви на хусите против интернационално и комерсиално мореплаване, както и против военни кораби, преминаващи през Червено море ".

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че ударите " целят в допълнение да нарушат и влошат качествата на подкрепяната от Иран милиция хуси да прави своите безразсъдни и дестабилизиращи офанзиви ".

Американската страна не уточни съответните места на ударите, само че военният представител на хусите Яхя Сари сподели, че столицата Сана и други следени от бунтовниците региони са били наранени. Сари заяви за общо 48 въздушни удара.

" Тези офанзиви няма да ни възпрат от нашата... позиция в поддръжка на непоколебимия палестински народ в Ивицата Газа ", където войната Израел- " Хамас " бушува от началото на октомври. Последните удари " няма да минат без отговор и наказване ", закани се Сари в Х.

От своя страна, представителят на хусите Наср ал-Дин Амер сподели след съботните удари: " Ще посрещнем ескалацията с ескалация ".

Видеото е архивно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР