Подкрепяните от Иран йеменски хуси публикуваха видео онлайн, което показва

...
Подкрепяните от Иран йеменски хуси публикуваха видео онлайн, което показва
Коментари Харесай

Появи се ВИДЕО от превземането на кораба с двамата български моряци

Подкрепяните от Иран йеменски хуси разгласиха видео онлайн, което демонстрира по какъв начин отвличат " израелски товарен транспортен съд " в Червено море.

На фрагментите се виждат хора с оръжие в ръце на борда на кораба. Общо в този миг на кораба е имало 25 членове на екипажа от разнообразни страни, в това число България, Мексико, Румъния, Украйна и Филипините. Видеото показва как хеликоптер каца на палубата, а от него слизат маскирани хора. Отначало се насочат към пулта за ръководство, където моряците се предават без опозиция. Чуват се викове „ Аллах акбар “, с които въоръжените превземат целия транспортен съд.

За ориста и положението на екипажа не се знае нищо, написа Kyodo.



Както стана ясно през вчерашния ден, българите на кораба са 38-годишният капитан Любомир Чанев от Варна и 39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица. Съпругата на Чанев е разговаряла последно с него в събота и не е имало проблем. От този миг телефонът му е изключен. Никой не се е свързал с нея с искане на откуп или друга информация.

Ходът на хусите идва, откакто те споделиха, че ще нападат всеки израелски транспортен съд в Червено море. Засега не се прецизират детайлности за положението на екипажа или настояванията на нашествениците.

В същото време хусите са подготвени да договарят за освобождението на кораба и заложниците в подмяна на преустановяване на офанзивата на Израел против бойците на Хамас.

Очаквайте детайлности!

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР