Подкрепяме България за еврозоната, но трябва да изпълните определени критерии,

...
Подкрепяме България за еврозоната, но трябва да изпълните определени критерии,
Коментари Харесай

Домбровскис, ЕК: Подкрепяме България за еврозоната, но не бих посочил конкретна дата

Подкрепяме България за еврозоната, само че би трябвало да извършите избрани критерии, това е позицията на  Валдис Домбровскис, зам.- ръководител на Европейската комисия по тематиката за приемането на страната ни в еврозоната.

Особено значение има покриването на критериите от Маастрихт, в това число тези за непоклатимост, излиза наяве от думите му. 

Тези критерии са покрити, само че обстановката с инфлацията е належащо да мине през  оценката на специалистите на Европейска комисия.  Според тях критерият за инфлацията няма да може да бъде затрупан. 

Домбровскис разяснява и възможната дата 1 юли 2024 година, избрана за влизането на България в еврозоната, като сподели, че  датата ще е тази, когато бъдат изпълнени всички критерии от Маастрихт.

" И когато са спазени всички условия, в това число уговорките в интервала след Европейския валутен механизъм. Не бих показал съответна дата ", посочи Домбровскис.

Пред NOVA той акцентира, че присъединението към еврото носи съществени изгоди, повече финансова непоклатимост, по-ниски лихви, недействителност за предприятията. Това са все изгоди, които способстват за икономическото развиване на страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР