Подкрепа за общинския съветник от Демократична България Кремена Петрова даде

...
Подкрепа за общинския съветник от Демократична България Кремена Петрова даде
Коментари Харесай

Зловонният въздух в Нова Загора предизвика Христо Иванов да отправи обвинения към кмета и Бойко Борисов

Подкрепа за общинския консултант от " Демократична България " Кремена Петрова даде някогашният правосъден министър и водач на " Да, България " Христо Иванов.
Петрова е общински консултант в Нова Загора и при започване на седмицата. Нейното съмнение е, че повода е присъединяване ѝ и поддръжката ѝ за митингите в града поради мръсния въздух.
" Въздухът смърди, не се диша. Носи се отчетлива смрад на газове, които се образуват, когато се разпадат биологични артикули ", разяснява Христо Иванов. Той е безапелационен, че наподобява кметът на Нова Загора Николай Грозев не желае да пази гражданския интерес. Бившият правосъден министър сподели и, че " другари на Бойко Борисов " държат инсталацията, поради която въздухът не може да се диша.
Наскоро Петрова и група протестиращи окупираха постройката на Регионалната ревизия по околната среда и водите - Стара Загора, откакто управлението ѝ отхвърли среща по казуса с мръсния въздух с претекст " коронавирусa ".
Вече 17 дни протестираме пред общината и едвам през днешния ден сутринта господин Грозев ни одобри. Не сме удовлетворени от тази среща, тъй като не се откриха никакви градивни решения - просто отблъскване на номера, разяснява Петрова. Тя твърди и, че има напън от страна на Министерство на вътрешните работи върху протестиращи. На 8 души бяха връчени призовки - тъй като пречим на работата на общинските чиновници. Става въпрос за майки и баби, които пазят здравето на своите деца, добави Петрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР