Хърватският президент Зоран Миланович каза, че с изказването си, че

...
Хърватският президент Зоран Миланович каза, че с изказването си, че
Коментари Харесай

Хърватският президент: Не съм обидил българите, не трябва да се занимавате със селски скандали

Хърватският президент Зоран Миланович сподели, че с изявлението си, че Хърватия е „ на дъното на Европейски Съюз след изтеглянето на европейски пари и че единствено България е по-зле “, той не е обидил българите, а се е подиграл на хърватското държавно управление, което прави на „ простаци ” своите жители.

По време на визитата си в Златар в събота Миланович сподели, че " Хърватия е дъното на Европейския съюз, единствено България е по-зле " и че " всеки ден се молим на Бог България да остане последна и нищо да не й се случи, тъй като другояче Хърватия става номер едно в тази ранглиста ", след което съгласно хърватските медии българите са поканили на среща хърватския дипломат в София Ясна Огненовац и са изразили недоволството си, оповестява порталът Indeks изданието на организация Хина.

От Министерство на външните работи в България изразили пред хърватския дипломат " надълбоко отчаяние от изказването на президента Миланович ", където са подчертали, че " изказването е недопустимо за България и не е в сходство с отличните двустранни връзки сред Хърватия и България ". От институцията са показаха, че се надяват " хърватското държавно управление да се дистанцира от това изказване ".

„ Не съм обидил българите, само че се подиграх на някои детайли от хърватското държавно управление, които ни вършат на простаци “, сподели хърватският държавен глава и добави, че и преди е подлагал на критика страната по тематиката за тегленето на европари.

„ Звучи ли по-добре, че Сингапур е последният, който тегли пари? “, попита той и добави „ можем ли да кажем, че Хърватия се моли Сингапур да бъде последният, който тегли пари “. „ Това по-добре ли звучи? Но Сингапур не е европейска страна. Следователно някой би трябвало да е финален. Това е България, а Хърватия е предпоследна “, сподели Миланович и подсети, че това са „ статистически данни “.

" Това е насмешка, за жалост, за сметка на някои в Хърватия, които ни изкарват обществен случай, които не могат да вземат задоволително европейски средства, по тази причина сме предпоследни. Обикновено се гледа кой е финален. България е последна, постоянно е последна (...)Хърватия е предпоследна “, сподели Миланович.

„ И това е реалност, който съм го подчертал към 10 пъти. Алилуя (...)Това са обстоятелства, които би трябвало да се разискват в политиката, тъй като са доста съответстващи данни. Защо Хърватия е предпоследна. Защо не е пета от долу, или пета от горната страна надолу, за какво никой не носи отговорност за това “, добави той.

Накрая той сподели, че никой не се моли България да пропадне, а изявлението му е версия на американския анекдот за федералния щат Арканзас, който „ моли Господ Мисисипи, която е най-беден, да е добре ", тъй като другояче Арканзас става финален в класацията. 

„ За да знаете това, би трябвало да прочетете нещо в живота, а не да се занимавате със селски кавги “, сподели Миланович. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР