Подкаст поредицата за култура и изкуство на БНТ „Арт детектив

...
Подкаст поредицата за култура и изкуство на БНТ „Арт детектив
Коментари Харесай

„Арт детектив" стартира партньорство с Национална художествена галерия

Подкаст поредицата за просвета и изкуство на Българска национална телевизия „ Арт детектив " стартира своя втори сезон от през днешния ден, 12 ноември, петък. Всеки петък, водещата Симона Кръстева ще продължи да показва най-важното от света на изкуството с нов аудио епизод в формалните подкаст канали на публичната телевизия и видео към него в YouTube канала на Българска национална телевизия.

Новото за този сезон е, че „ Арт детектив " слага началото на партньорство с Националната художествена изложба. Два пъти в месеца, подкаст поредицата ще излъчва аудио и видео епизод с просветителна цел в цифровите канали на публичната телевизия, сниман взаимно с екипи от НХГ. Първите шест епизода ще са отдадени на актуалното и модерното изкуство в България и отвън границите ѝ.

В първия епизод от новия сезон на „ Арт детектив ", водещата Симона Кръстева се среща с куратора Яна Братанова, с която ще беседват за изкуството, свободата и фантазиите на забележителния тандем Кристо и Жан-Клод, както и за сбъднатата им фантазия от 1961 година, да опаковат Триумфалната арка. Според Парижкото бюро за конвенции и гости, единствено за 16 дни към 6 милиона души са посетили опакованата арка, а 685 милиона души откриват плана посредством всички типове медии.

Визитка на водещата

Симона Кръстева е живяла и работила в Лондон и Париж. Специализирала е в региона на медии, изкуство и мода, а преди пет месеца се връща в България. Завършила е медии и цифрови връзки в Regents University London и е стажувала в BBC Аrt and Culture. Има специализация по съвременно изкуство в Christie`s London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby`s New York. Работила е за цифрови медии и като дизайнер на концепции за огромни издатели на списания, галерии и аукционни къщи и е взе участие и в благотворителни дела в UNICEF и Women for Women UK.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР