Подготвя се заповед за увеличаване на броя на леглата за

...
Подготвя се заповед за увеличаване на броя на леглата за
Коментари Харесай

Увеличават броя на леглата за Covid-пациенти в столицата



Подготвя се заповед за увеличение на броя на леглата за Covid-пациенти на територията на София и до края на работния ден ще бъде реалност, заяви пред БНР доктор Данчо Пенчев, шеф на столичната РЗИ.

Той предизвести, че това е зараза, която не може да бъде спряна по различен метод, с изключение на с персонална отговорност към предпазнавенето. Преди две седмици той разяснява, че в София разпространяването не е дифузно, през днешния ден към този момент обстановката е друга. Лично мое мнение е, че в София разпространяването на вируса става дифузно, счита доктор Пенчев.

От началото на пандемията у нас до момента чиновниците на софийската районна здравна ревизия са карантинирали над 35 600, от тях доказаните случаи са над 6000, направени са над 5000 инспекции, формирани са 806 наставления и актове. Той разясни, че в Covid-сектора работят едвам 150 души. 22 души от инспекцията са позитивни и множеството от тях работят отдалечено от у дома, макар че имат симптоматика. Човешкият запас е непълен, с цел да се обхване дейно цяла София, само че досега удържаме фронта, сподели още шефът на столичната РЗИ.

Той уточни, че на територията на София има 76 лечебни заведения. По думите му въпрос на организация от страна на управленията на лечебните заведения е да създадат по този начин, че да имат подготвеност за одобряват заболели. Проблемът не е в леглата, на територията на София има над 11 000 кревати, а в личния състав, тъй като това са хора, които работят към този момент седем месеца в рискови условия, подсети доктор Пенчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР