Подготвя се временна организация на движението по околовръстния път на

...
Подготвя се временна организация на движението по околовръстния път на
Коментари Харесай

Подготвя се организация на трафика за по-малко катастрофи по Околовръстното на Видин

Подготвя се краткотрайна организация на придвижването по околовръстния път на Видин която понижи рисковете от произшествия, свързани с трафика към Дунав мост 2. Проектът ще бъде направен в границите на един месец. Решение за това е взето на среща за пътната сигурност при премиера Николай Денков, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Предвижда се в тъмната част на денонощието да се затваря една от лентите на околовръстното шосе на Видин и там да се провежда зона за временен престой на тежкотоварните коли. Временната организация ще е в действие през летните месеци, когато придвижването към моста сред България и Румъния е изключително интензивно. До осъществяването на плана за трафика ще наблюдават на място екипи на Министерство на вътрешните работи, ИА " Автомобилна администрация " и Националното тол ръководство.

До края на септември ще бъдат построени разделители сред посоките на придвижване в три пътни сектора с нараснала централизация на пътно-транспортни катастрофи, каквото има в Кресненското дефиле. Ще бъдат инсталирани гъвкави ограничители по оста на пътя и ще бъде положена непрекъсната пътна маркировка с алена багра и плътни бели линии от двете страни. Въпросните сектори са от пътя сред Русе и Велико Търново на територията на областите Русе и Велико Търново и от Прохода на Републиката в областите Велико Търново и Стара Загора. Те са определени от Агенция " Пътна инфраструктура " най-вече поради записаните там челни удари в резултат на погрешно изпреварване.

По график продължава и така наречен " изчерпателен надзор " по пътищата, в който вземат участие шест институции. За последния месец той е обхванал 14 области в страната. Данните от взаимните ще бъдат систематизирани и оценени, с цел да се подхващат спомагателни ограничения за предварителна защита на произшествия и пътна сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР