Подготвя се споразумение между МОН и Министерство на културата, което

...
Подготвя се споразумение между МОН и Министерство на културата, което
Коментари Харесай

Министерствата на образованието и на културата с идея: Превръщат библиотеките в класни стаи

Подготвя се съглашение сред МОН и Министерство на културата, което ще помогне за по-пълноценното взаимоотношение сред учебните заведения и библиотеките, като и те ще се трансфорат в класни стаи, сходно на музеите и театрите. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева на националния конгрес "Библиотеките през днешния ден, заяви пресцентърът на МОН.
"Взаимодействието сред учебните заведения и библиотеките уголемява интереса у децата към българската еднаквост, просвета, обичаи и литературно завещание, и оказва помощ за одобряване на духовните полезности на нацията ", споделя Сачева.
По думите ѝ това взаимоотношение е извънредно значимо за надарените деца - да уголемяват кръгозора си, а също и за тези, които не изпускат телефоните и таблетите, с цел да не бъдат единствено консуматори, а да получават познания и просвета. Деница Сачева е подчертала, че съдействието с библиотеките ще е потребно и за децата, в чиито фамилии не се купуват и не се четат книги.
Библиотеките са естествени центрове, в които да се предизвиква и развива осведомителната просветеност, е показала още тя.
В националния конгрес вземат участие над 500 представители на публичните библиотеки в страната, на университетските среди и бизнеса, представители на изпълнителната власт и неправителствени организации, като и гост-лектори от Европейското бюро на библиотечните, осведомителните и документационните асоциации.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР