Подготвя се анализ за състоянието на общинската пътна мрежа, които

...
Подготвя се анализ за състоянието на общинската пътна мрежа, които
Коментари Харесай

Инж. Валентин Йовев: МРРБ е готово да отпусне средства за ремонт на общински пътища



Подготвя се разбор за положението на общинската пътна мрежа, които ще послужи за финансирането на общини, които се нуждаят незабавно от средства за ремонт. Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството инж. Валентин Йовев в изявление за предаването „ Хоризонт за обед “.

Общата база данни включва пътища, които по функционалности дават отговор на условията за локален общински път, който си е от правилника за използване на Закона за пътищата.

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, който е и член на Националното съдружие на общините в България, които от своя страна желаеха нарастване на финансовите разноски на общините с 110 млн. лв. от следващата година, като 80 млн. са особено ориентирани за ремонт на общинските пътища, съобщи, че главното искане е по отношение на актуалното положение на пътищата: „ Тъй като общините се декапитализираха и нямат опция да влагат нужните средства ние се обърнахме към Министерство на регионалното развитие, с цел да желаяме нарастване на средствата. Не малко се направи във времето, само че към момента това е незадоволително. Готови сме да предложим разновидности и изискания, по които да бъдат разпределени средствата и да решим действителни проблеми. “

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР