Подготовката на баскетболистите от Черноморец“ за новия сезон 2022/2023 приключи.

...
Подготовката на баскетболистите от Черноморец“ за новия сезон 2022/2023 приключи.
Коментари Харесай

Баскетболният „Черноморец“ стартира сезона с четирима чужденци, в събота приема „Шумен“

Подготовката на баскетболистите от „ Черноморец “ за новия сезон 2022/2023 завърши.

Първенството в НБЛ започва на 8 октомври, събота. В първия кръг „ акулите “ са домакини на „ Шумен “.

Двубоят е от 19:00 часа в зала „ Бойчо Брънзов “. Билетите за вход са на цена от 7 лв.. По 3 лв. ще заплащат възпитаници от 12 до 18 години, както и пенсионерите. Безплатно ще влизат деца до 12 години.

През актуалната акция старши треньорът на „ Черноморец “ Васил Евтимов и помощникът му Мишо Капитанов ще разчитат на четирима нови чужденци, на опитния Георги Боянов-Ловеча и на няколко надарени българи.

В селекцията са канадският плеймейкър Мунис Туту, който показва високо равнище по време на подготовката и контролните мачове.

Другите трима чужденци са американци – 206-сантиметровият център Макол Моайен, играещият на позиции 2 и 3 Джъстин Уотс и последното попълнение Кинг Революшън, който се състезава на позиция 4.

Опитният Георги Боянов ще поведе момчетата с капитанската лента. Талантливи са и новопривлечените българи. Гардът Николай Титков идва от „ Академик “ Пловдив, 206-сантиметровият Симеон Лепичев до момента е играл най-вече във Франция, а първият му тим в родината на татко му – известният треньор Иван Лепичев, е точно „ Черноморец “. Големи очаквания се разпореждат още на привлеченият от „ Черно море “ юношески национал Берк Мехмед, както и на 205-сантиметровия младеж Красимир Маринчевски, който и през предишния сезон носеше екипа на „ акулите “.

Общо 11 тима ще вземат участие в новия шампионат на НБЛ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР