Поддръжници на втората по големина политическа сила - коалицията Сърбия

...
Поддръжници на втората по големина политическа сила - коалицията Сърбия
Коментари Харесай

Голям протест в Белград, сърбите-демократи не искат Вучич / видео/

Поддръжници на втората по величина политическа мощ - обединението " Сърбия против насилието ", пробваха да нахлуят в постройката на Избирателната комисия.

 

Демонстрантите хвърляха яйца, камъни и други предмети. Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне хората, защитаващи правото си на свободни избори и народна власт.

 

Междувременно продължава барикадата на двама от водачите на опозицията, които оповестиха гладна стачка и се затвориха в постройката на Избирателната комисия. Те отхвърлят да изоставен, до момента в който не бъдат оттеглени резултатите от вота.

 

Хиляди сърби се събраха в центъра на столицата Белград на антиправителствен митинг с искане да се анулират парламентарните и локалните избори, откакто часове по-рано президентът Александър Вучич съобщи, че няма да почете желанието на част опозицията за анулиране на вота, съобщи " Ройтерс ".

 

Популистката ръководеща Сръбска прогресивна партия (СПП) предишния уикенд, сочат предварителните резултати на Централната изборна комисия.

 

В понеделник интернационалната задача за наблюдаване съобщи, че СПП е спечелила преимущество по непочтен метод, тъй като медиите са показали пристрастност.

 

Освен това съгласно задачата президентът Александър Вучич е показал непозволено въздействие и също по този начин има нарушавания при гласуването, като да вземем за пример пазаруване на гласове. Вучич от своя страна съобщи, че изборите са били почтени, отбелязва " Ройтерс ".

 

Сръбската полиция употребява пикантен спрей против участници в днешния митинг в Белград. Силите на реда прибегнаха до въпросната мярка, откакто протестиращи се пробваха да нахлуят в кметството, където се обитава локалната изборна комисия. Демонстранти се покатериха по стените на постройката и счупиха някои от прозорците ѝ, споделя още източникът на английската организация.

 

Левоцентристкият опозиционен алианс " Сърбия против насилието " зае второ място на изборите с 23,56% от гласовете, а Социалистическата партия на Сърбия - трето с 6,56%.

 

Сърджан Миливоевич и Владимир Обрадович от коалиция " Сърбия против насилието " се пробваха да отворят вратата на кметството, само че не съумяха да влязат, до момента в който тълпата викаше " влизайте, влизайте " и " не се предавайте ".

 

Друг член на коалиция " Сърбия против насилието " Мариника Тепич е в гладна стачка от изборите насам с искане те да бъдат анулирани.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР