Поддръжници на президента Жаир Болсонару влязоха в сблъсъци с полицията

...
Поддръжници на президента Жаир Болсонару влязоха в сблъсъци с полицията
Коментари Харесай

Продължават протестите срещу загубата на Болсонару в Бразилия

Поддръжници на президента Жаир Болсонару влязоха в конфликти с полицията в столицата на Бразилия в понеделник вечерта , откакто техен водач беше задържан с решение на върховен арбитър, заяви " Ройтерс ".

Телевизионни фрагменти демонстрират запалване на коли и рейсове късно в понеделник в Бразилия, а полицията се пробва да разпръсне протестиращи в разнообразни елементи на града със сълзотворен газ.

Охраната към хотела, в който е хазаин на новоизбрания президент, беше засилена , заяви CNN Brasil.

Съдията от Върховния съд Александър де Мораеш подреди арестуването на Серере Ксаванте, водач на локалното население, който съдът разпознава като лидер на поредност от демонстрации, в които той прикани бразилците да вземат оръжие, с цел да спрат узаконяването на Лула.

Мъжът твърди, че е провел " антидемократични демонстрации в няколко елементи на Бразилия, в това число на летището, търговски център, еспланадата на министерствата и пред хотела, в който е хазаин на новоизбрания президент ", се споделя в изказване на съда, оповестено на него уеб страница.
 Опровергават Лула да Силва, че Болсонару е довел Бразилия до банкрут
Опровергават Лула да Силва, че Болсонару е довел Бразилия до банкрут

Според икономическото министерство, резултатите са най-хубави от години насам

По-рано в понеделник изборната победа на Лула беше удостоверена от изборния съд на гала, с което бе затворена опцията да се апелира .

Припомняме, че Болсонару резервира обществено безмълвие близо 48 часа след втория тур на изборите на 30 октомври и не призна провалянето си, макар че упълномощи държавното управление си да стартира да приготвя прехода към новата власт.

Привържениците на Болсонару не признаха провалянето и издигнаха пътни блокади из страната, създавайки транспортен безпорядък. Тогава Болсонару прикани водачите на камиони да освободят пътищата и да стачкуват другаде, защото сходни блокади не са част от законните митинги.

Настоящият държавен глава на Бразилия загуби изборите с дребна преднина, като събра 49,1% от гласовете против 50,9% за Лула да Силва, съгласно Избирателната комисия. Това беше най-напрегнатата президентска конкуренция от връщането на Бразилия към демокрацията през 1985 година и означи първата загуба на избори за Болсонару в 34-годишната му политическа кариера.
 Съдът санкции Болсонару за жалбата му против президентските избори в Бразилия
Съдът санкции Болсонару за жалбата му против президентските избори в Бразилия

Според магистратите обжалването е " недобросъвестно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР