Поддържайте кожата да изглежда млада възможно най-дълго. Вероятно всеки от

...
Поддържайте кожата да изглежда млада възможно най-дълго. Вероятно всеки от
Коментари Харесай

Антиоксидантите, от които кожата ни има нужда за лъскав и бляскав вид

Поддържайте кожата да наподобява млада допустимо най-дълго. Вероятно всеки от нас мечтае за това. Но по какъв начин да го създадем, в случай че непрекъснато чуваме, че това е с помощта на положителните гени? Ами в случай че нашите гени не са най-хубавите. И каква е ролята на антиоксидантите във всичко това?

Антиоксиданти против свободни радикали

Антиоксидантите са субстанции, които имат удобен резултат върху кожата, като обезвреждат въздействието на гореспоменатите свободни радикали върху нейната конструкция. Техният механизъм на деяние се основава на свързването към нападателна кислородна молекула и по този метод понижава нейната реактивност. Сред антиоксидантите, употребявани в козметиката, има растителни екстракти, богати на полифеноли (например зелен чай, боровинка, горски плодове) и каротеноиди (например ликопен). Най-популярните антиоксиданти и в това време един от най-ефективните са витамините А, Е и С.

Витамин С - ефикасен антиоксидант

Витамин С е един от най-силните антиоксиданти, които защищават тялото ни от свободните радикали. Той обаче има и други извънредно скъпи свойства, които го вършат с неспокойствие да се употребява в рецептите за козметични препарати. Тук можем да включим на първо място неговото влияние върху производството на колагенови нишки в кожата, които са виновни за поддържането на нейното единение и предотвратяването на образуването на бръчки. В допълнение, витамин С изравнява тена на кожата и защищава кожата от обезцветяване. Единственият минус на потреблението на чистата форма на витамин С в козметиката е неговата ниска непоклатимост и бърза загуба на свойства. Ето за какво, когато избирате препарат с витамин С, си коства да посегнете към подобен, който съдържа неговите нормализирани производни, като напраскорбил тетраизопалмитат.

Гореспоменатите артикули съдържат огромни количества витамини А и Е, минерали като манган, селен, цинк и коензим Q10, който е значим детайл в антиоксидантния резултат. Q10 се среща естествено в човешкото тяло, само че понижава с възрастта. Следователно би трябвало да бъде допълнен посредством диета и грижи.

Антиоксиданти в козметиката

Антиоксидантите се намират освен в питателните артикули, само че и в козметиката. В грижите антиоксидацията се основава на инхибиране на процесите на стареене и възстановяване на цялостното положение на кожата. Продуктите, съдържащи антиоксиданти, имат противовъзпалителни и свойства срещу бръчки. Антиоксидантите, употребявани в козметичните препарати, защищават кожата от нездравословното влияние на слънчевата радиация, виновна за фотостареенето на кожата и образуването на грозно обезцветяване.

Изборът на подобаваща козметика

Антиоксидантите, употребявани в козметиката, би трябвало да са устойчиви на физически и химични фактори. Стабилността при нараснали температури и високата успеваемост при ниски концентрации също са значими. Струва си да ревизирате дали определените артикули имат естествени съставки. Колкото повече от тях - толкоз по-добре.

Преди да пазарувате, също си коства да разберете от какви антиоксидантни свойства кожата ни се нуждае най-вече и какво я прави алергична. В идеалния случай козметиката с антиоксиданти би трябвало да бъде приспособена към подобаващия вид кожа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР