Подадох жалба в прокуратурата. Искам да няма дискриминация. Приобщаваме ромските

...
Подадох жалба в прокуратурата. Искам да няма дискриминация. Приобщаваме ромските
Коментари Харесай

Директорът, който танцува кючек пред портрета на Кирил и Методий: Не се срамувам!


Подадох тъжба в прокуратурата. Искам да няма дискриминация. Приобщаваме ромските деца към школото, споделя Асен Арсенов

Не се срамя от кючека, съобщи за шефът на СОУ „ Христо Ботев “ Брусарци Асен Арсенов. Повод станаха фрагментите в интернет, на които той играе кючек с възпитаници на фона на портрета на Кирил и Методий във връзка ромски празник в учебното заведение. На видеото шефът си партнира с ученичка по време на танца.

Кадрите провокираха гневни мнения в мрежата. „ Прочетох какви ли не мнения, които са засегнатост към всички учители. Някой написа: „ Дайте им по 5000 лв. заплати на учителите, а другите ще мизерстват “, възмущава се шефът, който споделя, че ромчетата почитат кючека, този танц е в кръвта им.

„ Подадох тъжба в прокуратурата. Искам да няма дискриминация. Ние приобщаваме ромските деца към школото. От 183 възпитаници 81% са ромчета. Направих го от взаимност. Явно имам врагове или просто зложелатели се възползват от случая. Тук се приказва, че ще ме уволнят, а нашето учебно заведение е положително, имаме ученици, които вървят по надпревари и получават награди. На 7 април чествахме празника на ромите. Децата бяха в приповдигнато въодушевление. Питаха ме „ Господине, може ли кючек? “. И аз им позволих. В огромното междучасие в коридора танцувахме. Не сме се крили. Има 43 камери, бяхме сложили микрофони за музиката. Започнахме с Химна на Република България. Имахме празненство, на което участваха родителите. Подадох тъжба против мъжа, който е пуснал видеоклипа “, споделя още Арсенов.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР