Под заплаха от 175 г. затвор за шпионажВашингтон даде гаранции

...
Под заплаха от 175 г. затвор за шпионажВашингтон даде гаранции
Коментари Харесай

Лондон ще екстрадира Асандж към САЩ

Под опасност от 175 година затвор за шпионаж
Вашингтон даде гаранции за здравето му

Адвокатите му ще се опитат още веднъж да апелират

Основателят на мрежата за разкрития „ Уикилийкс “ Джулиън Асандж е една стъпка по-близо до изгонване от Обединеното кралство в Съединени американски щати откакто американското държавно управление завоюва последната фаза в правната борба с английското правораздаване.

Вашингтон апелира решение на английски съд през януари, че създателят на „ Уикилийкс “ не може да бъде екстрадиран поради угриженост за психическото му здраве. Съдиите в петък постановиха, че рискът от самоубийство е бил отстранен след дадените гаранции от страна на Съединени американски щати, показва кореспондентът на БНР на Острова.

Асандж е търсен в Америка във връзка на публикуването на хиляди строго секретни военни документи през 2010 и 2011 година.

Сега съд от по-висша инстанция реши, че решението на съдията от януари за рисковете за Асандж е било взето въз основата на догатки, че той ще бъде държан при доста строги затворнически условия, в случай че бъде екстрадиран.

Американските управляващи обаче по-късно дадоха гаранции, че няма да се стигне до строги ограничавания в пандиза, в случай че Асандж не извърши дейности в бъдеще, които биха претендирали сходни ограничения.

Все още не е ясно дали Асандж може да продължи да апелира изгонването си, макар че от отбраната му към този момент показаха сходно желание.

Ако бъде приет за отговорен в Америка, Асандж може да получи до 175 години затвор, настояват негови юристи. От американското държавно управление обаче споделят, че най-вероятно присъдата ще бъде от 4 до 6 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР