Под заглавие САЩ санкционират високопоставени българи за корупция. ЕС не

...
Под заглавие САЩ санкционират високопоставени българи за корупция. ЕС не
Коментари Харесай

Политико: САЩ удрят със санкции високопоставени българи за корупция. ЕС не прави нищо

Под заглавие " Съединени американски щати глобяват високопоставени българи за корупция. Европейски Съюз не прави нищо европейската редакция на американското издание " Политико " оповестява за наложените през вчерашния ден от Съединени американски щати наказания против Васил Божков, Делян Пеевски и още няколко сегашни и някогашни български длъжностни лица.

Необичайно широкомащабната стъпка на Вашингтон демонстрира неспособността на Европейски Съюз да се оправи с корупцията измежду олигарсите и българската мафия на лична почва, прибавя изданието.

Европейски Съюз избра да не застане на страната на българите, които се борят с корупцията, а ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и канцлерът на Германия Ангела Меркел обърнаха тил на въпроса с върховенството на закона в България в последните години, не престават авторките Боряна Джамбазова и Лили Байер.

В публикацията са представени позициите на Христо Иванов (съпредседател на " Демократична България " ), Мая Манолова (председател на " Изправи се! Мутри вън! " ) и Делян Пеевски (ДПС) във връзка наложените наказания.

Допълва се, че като съдружник в Европейската национална партия (ЕНП) някогашният министър председател Бойко Борисов не е бил държан виновен за положението на българското правораздаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР