Под ръководството на Районна прокуратура - Сливница се водят действия

...
Под ръководството на Районна прокуратура - Сливница се водят действия
Коментари Харесай

Прокуратурата с последни подробности за рекордната кражба на ток

Под управлението на Районна прокуратура - Сливница се водят дейности по следствие за осъществено закононарушение по член 234в от Наказателния кодекс.

Досъдебното произвеждане по случая е било формирано на 12.12.2020 година, след получен сигнал от чиновник в акционерно сдружение, за непозволено присъединение към електроразпределителната мрежа в стопанския двор на бившето Трудово-кооперативно земеделско стопанство в с. Хераково, община Божурище, област София. Незабавно местопроизшествието е било посетено от дежурна оперативна група при ОД на Министерство на вътрешните работи гр. София и чиновници на районно управление (на МВР) гр. Сливница. Било е установено нелегално лишаване на електрическа сила от владението на „ ЧЕЗ систематизиране България “ АД. В хода на изясняване на случая са били осъществени огледи на местопроизшествието, претърсвания и изземвания.

В резултат на осъществените дейности по следствието е открито, че в постройките са били построени така наречен „ ферми “ за рандеман на криптовалута. Открити са били майнинг устройства (ригове), компютърни съставни елементи, системи за изстудяване с вентилатори, апаратура за електрическо зареждане на майнинг устройства и обвързваните с тях разнообразни съставни елементи. Провеждат се дейни издирвателни мероприятия по определяне на причинителите на незаконното действие. Предстои назначение на механически експертизи, с оглед определяне на интервала на прилагане на устройствата, както и пресмятане на точния размер на нанесената вреда.

Разследването продължава, оповестиха от ресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР