Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково се води досъдебно производство за

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково се води досъдебно производство за
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри подробности за автобусната катастрофа в Свиленградско


Под управлението на Окръжна прокуратура-Хасково се води досъдебно произвеждане за пътнотранспортно произшествие с рейс, при което е починала жена и други 19 са били ранени.

На 11.12.2022 година, след 18:00 ч., на км 164+100 по път II 55, в землището на с. Младиново, общ. Свиленград, обл. Хасково, при превъзмогване на завой, рейс с бургаска регистрация, пренасящ 40 пасажери от Република Гърция към гр. Бургас, е изгубил напречната си резистентност и се е блъснал в крайпътна мантинела. Вследствие на удара еластичната ограда се е скъсала, а транспортното средство е траяло придвижването си по идващия накривен сектор. При настъпилото пътнотранспортно произшествие е починала жена на 68 година от гр. Бургас, а други 19 лица са били ранени.

За настъпилото пътнотранспортно произшествие е формирано досъдебно произвеждане, което се води за осъществено закононарушение по член 343 алинея 3 прочие 2-ро, б „ Б “ прочие 1-во, вр. ал.1, вр. член 342 ал.1 от Наказателен кодекс - за причиняване на пътнотранспортно произшествие по несъобразителност, от което е последвала гибелта на едно лице и телесни повреди на повече от едно лице. Същото се проверява от екип от следователи при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Хасково и под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

В хода на следствието до сегашния миг е осъществен първичен и спомагателен оглед на местопрестъпление, разпитани са 20 очевидци и са назначени сложна автотехническа и голям брой съдебномедицински експертизи по отношение на породените телесни повреди на потърпевшите лица.

Разследването по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР