Под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово се води разследване за пътнотранспортно

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово се води разследване за пътнотранспортно
Коментари Харесай

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово се води разследване за пътнотранспортно произшествие с автобус, при което е настъпила смъртта на водача

Под управлението на Окръжна прокуратура-Габрово се води следствие за пътнотранспортно произшествие с рейс, при което е настъпила гибелта на лидера.
 
Досъдебното произвеждане е почнало с първо деяние на следствието – оглед на местопрестъпление, и се води за закононарушение по член 343 алинея 1, б. " в " във вр. с член 342 алинея 1 от Наказателен кодекс за това, че на 23.11.2023 година, към 15,45 часа, в с. Гостилица, общ. Дряново, при ръководство на моторно транспортно средство – рейс, ръководен от дееспособен лидер, са нарушени разпоредбите за придвижване по пътищата, при което при мокра пътна настилка лидерът напуснал пътната лента и се блъснал в бетонни стълби на тротоара, с което е породена гибелта на лидера.
 
Неотложните следствени дейности са осъществени от екип на ОД на Министерство на вътрешните работи Габрово. Предстои назначение на съдебномедицинска експертиза за определяне повода за гибелта на лидера и автотехническа експертиза по отношение на аргументите и механизма на зародилото пътнотранспортно произшествие.    
 
Действията по следствието не престават под управлението на Окръжна прокуратура-Габрово.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР