Под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград се извършват

...
Под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград се извършват
Коментари Харесай

Разследват телефонна измама на възрастна жена

Под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград се правят дейности по следствието по досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209, ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 12 май 2022 година в гр. Димитровград за да бъде набавена имотна полза е възбудено и поддържано подвеждане у 87-годишна жена и с това й е породена имотна щета в размер на към 23 000 лв..

На 12 май 2022 година към 9,30 часа на телефон на 87-годишна жена позвънил непостоянен все още мъж, който се показал за чиновник на полицията и изискал подпомагане за даване на парична сума за залавянето на телефонни измамници. След към 40 минути пенсионерката предала пред дома си на непознато лице сумата от към 23 000 лв..

В резултат на неотложно извършени оперативно-издирвателни мероприятия от полицейските чиновници е открит мъжът, получил парите от старата жена – О.Д., на 53 година Той е бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи за период от 24 часа. В хода на формираното досъдебно произвеждане дамата на О.Д. предала част от парите – сумата от 5000 лв..

Към момента под управлението на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград се правят дейни процесуално-следствени дейности.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР