Почти всяка година комедийните монолози на сцената на Оскарите предизвикват

...
Почти всяка година комедийните монолози на сцената на Оскарите предизвикват
Коментари Харесай

Оскарите и неуместният хумор: шегите на Джими Кимъл, които ядосаха звездите

Почти всяка година комедийните монолози на сцената на Оскарите провокират дискусия за това с кое е подходящо да се майтапим и с кое – не.

Снощи комикът Джими Кимъл си направи леко странна смешка с Робърт Дауни-младши по време на своя уводен монолог, като в същото време наподобява, че разстрои и актрисата Ема Стоун.
 Ето ги огромните спечелили на премиите Оскар 2024  Ето ги огромните спечелили на премиите Оскар 2024  Ето ги огромните спечелили на премиите Оскар 2024  Ето ги огромните спечелили на премиите Оскар 2024
Водещият се завърна на сцената на церемонията за четвърти път и си направи груба смешка с тъмен миг от предишното на Дауни. Думите му се отнасяха до зависимостта към опиати на артиста от „ Опенхаймер “.

Както е всекидневно, Джими Кимъл стартира церемонията с закачлив уводен монолог, в който закачливо се закачи с редица звезди в публиката, измежду които Кристофър Нолан, Райън Гослинг и Килиън Мърфи.

 Оскари 2024 Getty

Кимъл се пошегува, споменавайки предходната история на Робърт Дауни-младши със злоупотребата с субстанции, като сподели: „ Това е най-високата точка в кариерата на Робърт Дауни-младши... е, една от най-високите точки. “

Когато номинираният за Оскар Робърт потупа носа си в символ на самопризнание, Кимъл попита дали жестът е обвързван с опиатите.
                             

► 

58-годишният Дауни-младши, който завоюва премията за най-хубав поддържащ артист за Опенхаймер, остана с каменно лице по време на монолога на сътрудника си. На фрагментите той наподобява „ нервиран “ от шегата, като маха с жест на Кимел да отдръпна шегата си.

„ Вижте го, той е толкоз хубав, толкоз надарен, той завоюва всяка премия, която може да завоюва “, продължи Кимел.

В обществените мрежи почитателите подлагаха на критика Кимъл за неговите „ долни смешки “ във връзка злоупотребата с субстанции.

 Оскари 2024 Getty

Широко прочут факт е, че при започване на кариерата си Дауни-младши се сблъсква с пристрастяване към субстанции и разнообразни обвинявания за приложимост на опиати.

► 

Дауни-младши е признавал, че е претърпял „ 30 години взаимозависимост, безнравственост и обезсърчение “ , преди да възроди кариерата си с „ Железния човек “ на Марвел през 2008 година През 90-те той даже лежи в пандиза, откакто неведнъж пропуща избраните от съда проби за опиати. От юли 2003 година обаче е изтрезнял.

Правните проблеми на артиста стартират през 1996 година, когато той е спрян за превишена скорост и управляващите откриват у него хероин, кокаин и незареден револвер. Година по-късно той пропусна тест за опиати, разпореден от съда, и прекара близо четири месеца в пандиза в Лос Анджелис.
 10-те най-драматични абсурда на премиите Оскар за всички времена  10-те най-драматични абсурда на премиите Оскар за всички времена  10-те най-драматични абсурда на премиите Оскар за всички времена  10-те най-драматични абсурда на премиите Оскар за всички времена
След това той пропуща още един тест за опиати и е наказан на три години затвор през 1999 година Така той излежава 15 месеца в държавен затвор в Коркоран, Калифорния.

Няколко месеца след освобождението му той е задържан по време на Деня на благодарността за хипотетично владеене на кокаин и валиум.

 Оскари 2024 Getty

През 2001 година е открит да се разхожда необут из Кълвър Сити, Лос Анджелис, и е задържан по съмнение, че още веднъж е под въздействието на опиати.

След година на корист, арести, рехабилитация и рецидиви, Дауни се възвръща изцяло и от този момент съумява да реализира международно самопризнание. А през днешния ден към този момент е и горделив притежател на премия Оскар.

 Оскари 2024 Getty

По-късно на церемонията нощес наподобява, че Джими Кимъл провокира и гнева на Ема Стоун, до момента в който разясняваше нейното показване в „ Клети създания “ и многото полови подиуми във кино лентата.

В отговор актрисата направи не изключително впечатлена физиономия, като някои спекулираха, че се е обърнала към брачна половинка си Дейв Маккари, казвайки:: „ О, боже мой “. Други имат вяра, че тя произнася: „ какъв простак “.

 Оскари 2024 Getty

А какво описа днес Станислава Айви - пратеникът на NOVA в Лос Анджелис за " Оскарите ", вижте във видеото от „ На кафе ” горе. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР