Почти всички от 50-те зрелостници, завършващи босилеградската гимназия, искат да

...
Почти всички от 50-те зрелостници, завършващи босилеградската гимназия, искат да
Коментари Харесай

Повечето завършващи гимназията в Босилеград искат в български ВУЗ

Почти всички от 50-те зрелостници, завършващи босилеградската гимназия, желаят да продължат образованието си в някой от университетите в България, сочат резултатите от анкета, извършена измежду зрелостниците в единственото приблизително заведение там, заяви за Националното радио шефът Владимир Григоров. 

Осмокласници от Основното учебно заведение в Босилеград също ще се запишат да учат в гимназии в България, сподели шефът Методи Чипев.

Анкетата е направена в гимназията по искане на МОН. От общо 44 интервюирани за съвсем 70% най-привлекателни са факултетите по компютърни науки и информатика, следват медицина, педагогика, стопанска система, архитектура и други Резултатите от анкетата към този момент да предоставени в Министерството на образованието и науката за да се вземат поради желанията на бъдещите кандидат-студенти при определянето на свободните места и квотите за кандидатстване на студенти от българска народност в Сърбия за образователната 2021-2022 година. Директорът на гимназията Владимир Григоров

" Те ще учат до 23-24 май, по-късно имат матура, и по-късно чакаме това всичко да се приключи до 15 юни и да получат дипломите. В момента учат онлайн ".

Завършващите към 50 осмокласници от Основното учебно заведение в Босилеград също ще бъдат интервюирани. Няколко от тях ще предпочетат да се запишат девети клас в България - главно в езиковата гимназия в Кюстендил или по някои от техническите специалности в междинни образователни заведения в България, сподели шефът Методи Чипев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР