Републиканците в Сената призовават Шумър да наложи по-официален дрескод

...
Почти всеки републиканец в Сената подписа писмо, изпратено до лидера
Коментари Харесай

Почти всеки републиканец в Сената подписа писмо, изпратено до лидера на мнозинството в Сената Чък Шумър във вторник, с молба да продължи да прилага предишния, по-официален неписан дрескод на Сената.

Axios съобщи по-рано тази седмица, че Шумър наскоро поиска от старшия сержант на Сената вече да не налага дрес кода в залата. Ходът беше възприет като отражение, поне отчасти, на предпочитанието на сенатора от Демократическата партия от Пенсилвания Джон Фетърман да носи къси панталони и качулка.

„Сенатът е място на чест и традиция, а залата на Сената е мястото, където ние ръководим бизнеса на американския народ. Това е мястото, където обсъждаме политиките, които оказват влияние върху всяко американско семейство и, когато е необходимо, това е мястото, където трябва да вземем най-сериозното решение, което можем да си представим – дали да изпратим нашите събратя американци в битка, за да защитим свободите, на които всички държим. Светът ни гледа на този етаж и ние трябва да защитим светостта на това място на всяка цена“, пишат сенаторите.

„Позволяването на небрежно облекло на пода на Сената е неуважение към институцията, на която служим, и към американските семейства, които представляваме. Ние, долуподписаните членове на Сената на Съединените щати, пишем, за да изразим нашето върховно разочарование и решително неодобрение от скорошното ви решение да изоставите дългогодишния дрескод на Сената за членовете и ви призоваваме незабавно да отмените това погрешно действие.

Писмото е подписано от всички членове на групата на републиканците в Сената, с изключение на Кейти Бойд Брит от Алабама, Майк Браун от Индиана и Джош Хоули от Мисури. CNN се обърна към техните офиси за коментар.

Ходът на Шумър следва по-широка национална тенденция към по-ежедневно облекло сред работната сила. От време на време през последните години бяха повдигнати някои възражения относно формалностите на Конгреса, а през 2017 г. тогавашният председател на Камарата на представителите Пол Райън облекчи правилата за облекло, след като десетки жени от Конгреса възразиха срещу забраната за показване на голи оръжия.

Няколко републиканци в Сената изразиха съпротива срещу промяната през последните дни. Сенаторът от Републиканската партия Чък Грасли, който беше избран за първи път в Сената на САЩ през 1980 г., каза пред Ману Раджу от CNN, „предложеното е лошо“.

„Това е безпрецедентно и ако не можете да разчитате на лидера на мнозинството в Сената на Съединените щати да поддържа благоприличието на Съединените щати, на кого можете да се обърнете?“ Каза Грасли от Айова.

И републиканският сенатор Сюзън Колинс от Мейн се пошегува: „Планирам да нося бикини утре на сената в Сената, а Крис Кунс ще носи шорти, защото вече няма дрескод.“

Във вторник Фетерман се подигра на възраженията на републиканските сенатори, като написа на X: „Мисля, че ако започна да пия и хвана свинята по време на мюзикъл на живо, те ще ме направят фолклорен герой“, очевидна препратка към скорошен спор, включващ GOP Представител Лорън Боберт. Демократът от Пенсилвания, който каза на CNN Раджу по-рано тази седмица, че макар да е „благодарен“ за новата гъвкавост в облеклото си, нарече критиките на Републиканската партия „мистифициращи“.

„Искам да кажа, че със сигурност има много по-важни въпроси, които трябва да разгледаме, вместо как, ако се обличам като скитник“, каза Фетерман.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР