Почти три пъти повече хора са починали в резултат на

...
Почти три пъти повече хора са починали в резултат на
Коментари Харесай

СЗО: Жертвите от Covid пандемията в световен план са близо 15 милиона, а не 5 милиона



Почти три пъти повече хора са умряли вследствие на Covid-19, в сравнение с демонстрират формалните данни, съгласно нов отчет на Световната здравна организация (СЗО), който е най-изчерпателният взор върху същинския световен резултат от пандемията до момента, оповестява Ройтерс.

В четвъртък СЗО заяви, че до края на 2021 година е имало 14,9 милиона повече смъртни случая, свързани с Covid-19.

Официалният брой на смъртните случаи, директно дължащи се на Covid-19 и докладвани на СЗО през този интервал, от януари 2020 година до края на декември 2021 година, е малко повече от 5,4 милиона, припомня Ройтерс.

Изследванията на СЗО сочат, че същинският брой на жертвите на пандемията от Covid-19 по света в интервала 2020-21 година е сред 13,3 милиона и 16,6 милиона.

Според генералния шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус, обстоятелствата демонстрират освен следствията от пандемията, само че и потребността от вложения в по-стабилни здравни системи, които могат да устояват на рецесии.

Въз основа на изчисленията на СЗО, Индия дава отговор за съвсем една трета от общите смъртни случаи от коронавирусната пандемия, което е 10 пъти повече от показаните от страната публични данни. Въпреки разнообразни изследвания, показващи сходни резултати, индийското държавно управление изрази подозрения по отношение на тези изводи и методологията на СЗО.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР