Почти три години вече сте на кметския пост. Какво бихте

...
Почти три години вече сте на кметския пост. Какво бихте
Коментари Харесай

С екипа ми сме готови да посрещнем всяка нова бизнес възможност за Русе и региона

Почти три години към този момент сте на кметския пост. Какво бихте показали като основни осъществени триумфи?
- Русе имаше голяма потребност от ремонт на микроградската среда. Десетилетия наред междублоковите пространства и алеи бяха в сериозно положение. Предприехме огромна активност. Само до този миг на годината сме благоустроили паркингите и пространствата на над 30 жилищни блока в кварталите " Здравец ", " Родина " и " Здравец-север ".

Готвим огромна акция за ремонт на част от общинските жилища, които са близо 1900 и приютяват стотици русенски фамилии.

Подобрихме доста и директната грижа за хората посредством общинските предприятия. Закупени бяха нови машини, наехме спомагателни чиновници. Оказа се, че съвсем липсват кадърни служащи за ремонт на тротоарите. Затова сформирахме специфична бригада и в този момент възвръщаме тези умения, тъй като всеобщо в града ни, вместо да се поставят плочи, тротоарите се асфалтираха.

В грижата за хората с изключение на множеството обществени услуги въведохме и поддръжка за второ дете и близнаци. Освен това всяка година усилваме средствата за стратегия " Асистирана репродукция ".
Реклама
Бих изтъкнал и усилването на сигурността - едно от невидимите богатства. Направихме решителни крачки, създавайки център за 24-часово видеонаблюдение, до чиито данни ОД на Министерство на вътрешните работи има непрекъсната връзка. Камерите към този момент са над 700, а някои от тях са с толкоз добра технология, че разрешават с лекост да разпознаем нарушителите на реда и спокойствието.

Успех за мен е и това, че за първи път Русе съумя да понижи сумите, които заплаща като отчисления на страната за количеството генерирани боклуци. Същевременно увеличихме каузи на сепарираните боклуци от 0 на близо 5%. Всичко това е резултат от смяната, която наложихме в организацията на сепариращата апаратура, новите поточни линии, които въведохме, новите контейнери и метод на сметосъбиране.

През тази година проработи интензивно и сероочистващата апаратура, която бе построена от Топлоелектрическа централа - Русе, под наш напън. Освен това увеличихме броя на измервателните станции за въздуха, като оборудвахме последната със система за непрестанно премерване на бензен и летливи органични съединения. Такава липсваше досега.

Всяка година осъществяваме и залесителна стратегия и поддържаме голям брой доброволчески начинания като засаждането на над 300 типа дървета и шубраци върху остарялото бунище на Русе.
Реклама
Гордея се и с новостите, които въведохме в областта на образованието. В Русе през днешния ден във всяка детска градина се ползват новаторски способи на образование, измежду които и роботика. Подготвяме това да се случи и в русенските учебни заведения и всяко дете да има еднакъв достъп до модерно софтуерно обучение.

Ключово за Русе бе и решението " Общински превоз " да стане единственият транспортьор в границите на града. В момента попълняме автопарка на сдружението, като имаме 20 нови електробуса, чакаме 15 нови тролея и още транспортни средства. Така ще се подобрят разписанията, ще спре войната за пасажери и русенци ще се възползват от по-качествени транспортни услуги.

Предприехме решителни дейности и за решение на казуса с тировете, който изтезава града ни от години. Въпреки че въпросът е от национално значение, работим за построяването на огромен паркинг върху общински терен за над 700 тира и се надявам при идната обява за града ни градежът да е осъществен и камионите към този момент да не безпокоят русенци.

Особено доста се гордея с повишението на прозрачността на общинската администрация - от необятните публични разисквания по значимите за града въпроси, през постоянните анкети до Географската осведомителна система, която дава богата информация изцяло гратис. Улеснение за жителите е и достъпът до деловодната ни система, което им разрешава в действително време да насочат предложение или сигнал, както и да ревизират развиването по преписката си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР