Почти осем седмици, след като Владимир Путин изпрати войски в

...
Почти осем седмици, след като Владимир Путин изпрати войски в
Коментари Харесай

Блумбърг: Тревога в Кремъл заради растящите жертви на Путиновата война в Украйна

Почти осем седмици, откакто Владимир Путин изпрати войски в Украйна, с военни загуби, които порастват и Русия изправена пред невиждана интернационална изолираност, дребен, само че възходящ брой от висши вътрешни хора в Кремъл, безшумно слагат под въпрос неговото решение да стартира война, написа през днешния ден " Блумбърг ".

Редовете на критиците на върха на властта остават лимитирани. Те обгръщат високите постове в държавното управление и държавните предприятия. Десет източници на медията акцентират, че нахлуването е било пагубна неточност, която ще върне страната обратно с години. Те всички са говорили под изискване за анонимност, тъй като ги е боязън от възмездие, в случай че се изкажат обществено.

Източниците на " Блумбърг " са споделили, че към този момент не виждат късмет съветският президент да промени курса си.

Те също по този начин считат, че е малко евентуално някой да провокира Путин.

Все повече, споделят те, президентът разчита на свиващ се кръг от твърдолинейни съветници, отхвърляйки опитите на други публични лица да го предупредят за тежките стопански и политически последствия.

Освен това някои от събеседниците на организацията споделят опасенията на чиновници на американското разузнаване, че Путин може да прибегне до лимитирана приложимост на нуклеарни оръжия, в случай че се провали във военната акция, която счита за своя историческа задача.

Въпреки това войната на Путин остава надълбоко подкрепяна от по-голямата част от съветския хайлайф и доста вътрешни хора обществено и частно поддържат разказите на Кремъл, че спорът със Запада е неминуем и стопанската система се приспособява към широкообхватните западни наказания.

Обществената поддръжка също остава мощна, защото първичният потрес отстъпи място на един тип сюрреалистична непоклатимост в Русия.

Но от ден на ден и повече висши чиновници стигат до заключението, че задължението на Путин да продължи войната ще обрече Русия на години на изолираност и засилено напрежение, парализирайки стопанската система й, застрашавайки сигурността й и отслабвайки световното й въздействие.

Няколко авторитетни съветски предприемачи насочиха мъгляви изказвания, поставящи под въпрос тактиката на Кремъл, само че доста мощни играчи се опасяват прекалено много от евентуалните репресии, с цел да изразят обществено терзанията си.

Кремъл беше сюрпризиран от скоростта и обсега на реакцията на Съединени американски щати и техните съдружници на пълномащабната съветска инвазия в Украйна.

Висши чиновници са се пробвали да обяснят на Путин, че икономическото влияние на глобите ще бъде опустошително, защото ще изтрият двете десетилетия напредък и по-високия стандарт на живот, които той реализира по време на ръководството си, настояват осведомени, представени от " Блумбърг. "

Източници на организацията споделят, че Путин е отхвърлил всички предизвестия, заявявайки, че макар високата цена, която Русия ще заплати, Западът не му е оставил различен избор, с изключение на да влезе във война.

Според тях Путин към момента е убеден, че обществото го поддържа, а руснаците са подготвени да дадат години на жертви в името на неговата визия за национално великолепие.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР