Почти никаква промяна в начина на хранене, но рязко напълняване

...
Почти никаква промяна в начина на хранене, но рязко напълняване
Коментари Харесай

Как да възстановим щитовидната жлеза: за по-бързо изгаряне на мазнините и активиране на метаболизма

Почти никаква смяна в метода на хранене, само че внезапно напълняване - сигурно тези, които не са го изпитвали, ще кажат, че индивидът си е похапвал повече и по тази причина е качил огромно количество килограми.

Но истината за това е напълно друга и лекарите я познават като положението на понижена функционалност на щитовидната жлеза.

Тази диагноза не е по никакъв начин за подценяване и се случва, когато щитовидната жлеза не съумява да създаде задоволително количество хормони, които да служат за контролиране на метаболизма на тялото.

Симптомите всекидневно включват увеличение на тежестта (това е най-бързата и забележима разлика в здравословното състояние), отмалялост, меланхолия, неприятна централизация, суха кожа и запек.

Когато към този момент даден човек е минал през болестта на щитовидната жлеза, известно като хипотиреоидизъм, е добре по-късно да бъде по-внимателен по време на възстановителния интервал, изключително в случай че приема медикаменти. Хипотиреоидизмът се предизвиква от автоимунно заболяване, наречено "болест на Хашимото ". Той има мощен генетичен съставен елемент, когато имунната система нападна щитовидната жлеза. Ако не се лекува, ще докара до усложнения при загуба на тегло, само че откакто се третира съответно това би трябвало да се усъвършенства.

Затова е значимо в ежеднвеното меню на хората, минали положението, да участват храни, подпомагащи резултата на лекарството - храни, с които могат да се подобрят всевъзможни хипотироидните признаци.

 r Thinkstock

За да възстановим вярното действие на щитовидната жлеза и това да спомогне за по-бързото изгаряне на мазнините и активирането на метаболизма, е желателно да съблюдаваме тези здравословни препоръки:
 Ретро, морско, синьо: по какъв начин лятото ще се влюби в теб Edna предлага Ретро, морско, синьо: по какъв начин лятото ще се влюби в теб
Селенът е значим

Всички плодове и зеленчуци съдържат мощни фитонутриенти, които поддържат здраваа имунната система. Благодарение при всяко авто-имунно заболяване, е значимо да се понижи възпалението с анти-оксиданти, като ядете скъпи фито-хранителни субстанции.

Яденето на храни, богати на селен, като бразилски орехи, морски блага, яйца, слънчогледови семки и чесън ще помогне да поддържате здравословен метаболизъм. Съдържанието на селен варира в храните, според от наличието на почвата, някои географски райони са доста небогати на тази съставна част. Дефицит на селен може да се дефинира с кръвен тест.

 r Thinkstock

Йодът също е скъп

Добрата функционалност на щитовидната жлеза също изисква съответни равнища на йод, минерал, изискван от органа за синтеза на хормоните на щитовидната жлеза. Консумирането на храни богати на йод, като водорасли, морски риби, ананас, йодирана морска сол, спанак и марули е доста значимо.

Добре е повече да си почивате (физически и психически) и да намерите своя най-ефетивен метод за филтриране на съзнанието - било то с медитация, йога, топли бани, извършения, четене и други релаксиращи действия.

 r Thinkstock

Избягвайте глутен, в случай че имате нетърпимост. Има редица проучвания, които демонстрират, че автоимунните болести, по-специално заболяването на Хашимото, може да бъде обвързвана с нетърпимост към глутен.

Избягвайте захар, кофеин, рафинирани обработени храни, консерванти, добавки и синтетични оцветители, колкото е допустимо.
Кокосовото масло е положително, с цел да се подтиква по-мудна щитовидна жлеза.

Избягвайте потреблението на неферментирали соеви артикули.

 r Thinkstock

Стресът може да бъде огромен фактор, който може да има огромно отрицателно въздействие върху вашите хормони на щитовидната жлеза.

Старайте се да се храните с оптимално свежи и районни храни, такива, с каквито са се хранили нашите предшественици. Варете, печете, гответе на грил или на пара, само че не пържете.

Продължавайте напред и се чувствайте добре, даже и с Хашимото, в случай че сте в развой на лекуване. Само по този начин ще бъдете заредени с сила и здраве и ще съумеете да поддържате тежестта си в рационалните граници.

 r Thinkstock

Често виждаме хора в лечебните заведения, които одобряват медикаментите си, само че са към момента изпитват доста от признаците, макар че техните кръвни проби са естествени. С комбинирано лекуване, диета и метод на живот тези признаци могат да бъдат нещо от предишното.

Припомнете си още:
От какво зависи здравето на щитовидната жлеза ? Как да поддържаме добър метаболизъм Лечебните свойства на прополиса Хранене при проблеми с щитовидната жлеза С какво е потребен манганът За какви болести може да подскаже пулсът
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР