Почти година след убийството на българския граничар Петър Бъчваров, делото

...
Почти година след убийството на българския граничар Петър Бъчваров, делото
Коментари Харесай

В Одрин тръгва делото за смъртта на българския граничар Петър Бъчваров

Почти година след убийството на българския граничар Петър Бъчваров, делото за гибелта му потегля в съда в Одрин. Обвиняеми са двамата братя Енгин и Мустафа Ергуван.

За турския град отпътува шефът на " Гранична полиция " Антон Златанов. Той ще участва в правосъдната зала по време на съвещанието. В началото на тази седмица вътрешният министър Калин Стоянов посети Турция. По време на диалог с турския заместник-министър на правораздаването Стоянов заречен да спомага с връзката сред управляващите и получи от домакините си увещание за обективен развой.

Очаква се първото съвещание да се организира в наличието на родителите на убития граничен служител на реда. Турският заместник-министър на правораздаването уверил, че ще помогне това да се случи.

За причинител на убийството прокуратурата сочи Енгин и упорства той да бъде наказан на пожизнен затвор. Брат му Мустафа е упрекнат в опит за ликвидиране и съучастничество, което се санкционира с до 15 години отнемане от независимост.

Убийството бе осъществено в навечерието на полицейския професионален празник предходната година. На 7 ноември вечерта граничарят Петър Бъчваров патрулирал по границата, в региона на село Голям Дервент, дружно с военнослужещ от Българската войска. Полицаят разкрил срез в оградата по границата с република Турция, осветил с фенера си дупката, а светлината била посрещната с изстрел от другата страна на оградата, който убива служителя на реда на място. Българският боен съумял да се прикрие зад служебната кола и дал отговор на стрелбата със своя автомат " Калашников ". В описа си пред проверяващите по-късно той разказал, че към него последвали сред 10 и 15 изстрела с ловна пушка.

Първоначалната информация бе, че двамата арестувани за убийството на българския служител на реда били забъркани в незаконен трафик на мигранти. По-късно проверяващите опровергаха тези данни и обясниха, че Енгин и Мустафа Ергуван крадяли животни от пограничните региони.

След убийството на служител на реда Бъчваров в град Елхово бе разгласен ден на печал.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР