Почти година след началото на войната на Русия в Украйна

...
Почти година след началото на войната на Русия в Украйна
Коментари Харесай

Година след началото на войната: Европейците продължават да подкрепят Украйна

Почти година след началото на войната на Русия в Украйна съпричастността на европейците към украинците не отслабва, сочат данни от изследване на " Евробарометър ", показани през днешния ден от Европейската комисия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9546
Отчита се, че това важи и за подкрепата за дейностите, подхванати в помощ на Украйна и украинците. Гражданите на Европейски Съюз поддържат в огромна степен ускоряването на енергийния преход, вложенията във възобновими източници и дейностите за понижаване на зависимостта на Европейски Съюз от съветски енергоносители, се показва в известие на комисията, написа Българска телеграфна агенция.

Почти всички (91 на сто) от участниците в допитването утвърждават даването на филантропична помощ за Украйна, а 88 на 100 поддържат приема на бягащите от войната украинци.

Одобрение от 77 на 100 се регистрира за обезпечената финансова поддръжка за Украйна, а 74 на 100 поддържат налагането на стопански наказания против Русия. Европейците не престават да поддържат в огромна степен възбраната съветски държавни медии да излъчват в Европейски Съюз (67 на сто), а 65 на 100 утвърждават финансирането от Европейски Съюз на покупката и доставката на военно съоръжение за Украйна.

Отговорът на Европейски Съюз на войната удовлетворява болшинството (56 на сто) от европейските жители. Според 84 на 100 Европейски Съюз следва да понижи зависимостта си от съветски енергоизточници допустимо най-бързо.

Проучването демонстрира, че европейските жители се тревожат най-вече от повишаването на цените (32 на 100, спад с два процента), интернационалната конюнктура (28 на сто), енергийните доставки (26 на 100, спад с два процента).

Под половината европейци (47 на сто) имат доверие в Европейски Съюз, а едвам един от трима (32 на сто) има доверие в националното си държавно управление. По-малко от половината (45 на сто) от европейците имат позитивна визия за Европейски Съюз, 36 на 100 - неутрална, а 18 на 100 - негативна. Мнозинството (62 на сто) декларират, че са оптимисти за бъдещето на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР