„Почти година продължава сагата с помощите за родители, които трябва

...
„Почти година продължава сагата с помощите за родители, които трябва
Коментари Харесай

Виолета Желева: Министерството уж дава някакви пари, а родителите не могат да ги получат


„ Почти година продължава сагата с помощите за родители, които би трябвало да отглеждат децата си у дома заради пандемията, а държавното управление по този начин и не доближи до най-правилния вид, тъй че да получат полагащата им се помощ. “ Това съобщи националният представител от парламентарната група на “БСП за България “ Виолета Желева по време на днешния парламентарен надзор в Народното събрание.

Тя сигнализира за доста сигнали на родители, касаещи непозволени отводи: „ В правилника за Закона за общественото подкрепяне е записано, че безработни родители имат право на такова погашение, само че единствено в случай че са останали без работа след 15-ти март. “

По думите й това обаче липсва в Закона и по този начин се получава, че министерството сякаш дава някакви пари, а хората не могат да ги получат. „ Незаконно е и е неприемливо да се дописват нормативни актове в условията “, безапелационна бе Виолета Желева.

По този мотив тя зададе следния въпрос към министъра на труда и обществената политика: „ Колко са заявките за разпределяне на месечна целева помощ за фамилии с деца до 14-годишна възраст за интервала ноември 2020 година, когато децата трябваше да са си у дома и какъв брой от тях са почетени и какъв брой са отказани? “ Социалистът изиска да знае и каква е била повода за постановените отводи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР