Почти без промяна, в сравнение с вчера, са максималните температури

...
Почти без промяна, в сравнение с вчера, са максималните температури
Коментари Харесай

Слънчево време и по-високи температури утре

Почти без смяна, спрямо през вчерашния ден, са оптималните температури през днешния ден, в интервала от 5° до 10°, в София – съвсем 6°.

Утре със слаб югозападен вятър ще прониква по-топъл въздух и оптималните температури ще бъдат с 4°- 5° по-високи, сред 9° и 14°. Повече облаци ще има до обяд над Западна България, само че в следобедните часове в цялата страна ще бъде слънчево.

За тези, които ще стават рано, минималните температури на следващия ден ще са сред минус 3° и плюс 2°, в София - към минус 2°.

Предимно слънчево ще бъде и на морския бряг, в композиция със слаб югозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2 -3 бала, което подхожда на височина на вълните до към един метър.

Затопляне и в планините на следващия ден. Повече облаци и слаби валежи от сняг ще има в часовете преди обяд в масивите от Западна България, само че по-късно денем облачността и там ще намалее. Вятърът ще бъде сдържан, с посока от запад-северозапад, а заплахата от лавини отвън обработените ски писти в курортите остава висока.

Затопляне и доста слънчеви часове - и на Балканите на следващия ден. Валежи от дъжд и сняг ще има в западните региони от полуострова, както и по Централното Средиземноморие. Причината – плитък циклонален ураган, който дефинира времето в тези региони. Дъжд ще вали на следващия ден и на Британските острови, а в Северна Европа и Европейска Русия ще бъде с превалявания от сняг.

И у нас, в сряда, на обособени места в Западна България, ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. В четвъртък в по-голямата част от страната още веднъж ще бъде слънчево. В петък ще бъде прохладно, тук-там с валежи, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1500 метра. След краткотрайно намаляване, в събота температурите още веднъж ще тръгнат нагоре.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР