Почти 200 тона хуманитарна помощ са били разтоварени успешно в

...
Почти 200 тона хуманитарна помощ са били разтоварени успешно в
Коментари Харесай

Хуманитарна помощ по вода и въздух е разтоварена успешно в ивицата Газа

Почти 200 тона филантропична помощ са били разтоварени сполучливо в Ивицата Газа от първия транспортен съд с помощи, който през вчерашния ден направи курс от пристанището Ларнака в Кипър, заяви кипърската осведомителна организация КНА, представена от Българска телеграфна агенция.

Корабът е разтоварил ориз, брашно и други храни.

Втори транспортен съд, също квалифициран с поддръжката на неправителствената организация World Central Kitchen, се чака да замине през днешния ден или на следващия ден от Кипър със стотици тонове храни.

Сред храните има и палети с фурми, които са от религиозно значение по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Първите доставки на помощи и от Германия бяха спуснати по-рано през днешния ден от въздуха с парашути като част от задача на немските военни за оказване на помощ на популацията в палестинския анклав, съобщи ДПА.

Бундесверът (германските въоръжени сили - бел. ред) изпратиха в региона два самолета С-130 " Херкулес ", всеки от които има потенциал да транспортира до 18 тона товар.

На този декор, стана ясно, че ръководителят на израелското разузнаване ще организира нови договаряния за преустановяване на огъня с медиатори в Катар.

Новината събщи организация " Ройтерс ", като се базира на собствен източник.

Разговорите сред ръководителя на Мосад Давид Барнеа, министър-председателя на Катар и египетски публични лица ще са с фокус освобождение на цивилни, които оповестената за терористична от Съединени американски щати и Европейски Съюз организация " Хамас " отвлече при кървавата си офанзива на 7 октомври, както и спомагателни доставки на филантропична помощ в Газа.

Барнеа към този момент има опит в провеждането на договаряния с " Хамас " - краткотрайното помирение през ноември беше контрактувано и влезе в действие точно след неговото присъединяване.

Късно в четвъртък " Хамас " заяви, че е показал на медиаторите в спора цялостна идея за съглашение за помирение. Тя се основава върху прекъсването на военните дейности в линията, даването на помощи, изтеглянето на израелски сили и завръщането на разселените поданици на Газа по домовете им.

Идеята е първичното да бъдат освободени израелски дами, деца, възрастни хора и заболели заложници в подмяна на стартирането на независимост на сред 700-1000 палестински пандизчии. " Хамас " споделя още, че ще се съгласи с дата за непрекъснато преустановяване на огъня след първичната замяна на заложници.

Палестинската ислямистка военна формация твърди още, че всички арестувани от двете страни ще бъдат освободени във втория стадий от проекта.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР