Почти 100 000 предполагаеми жертви на сексуално насилие в Бойскаути

...
Почти 100 000 предполагаеми жертви на сексуално насилие в Бойскаути
Коментари Харесай

Близо 100 000 души съдят Бойскаути на Америка за сексуално насилие

Почти 100 000 хипотетични жертви на полово принуждение в " Бойскаути на Америка " (БСА) са се явили да изискат обезщетение от групата , оповестява БиБиСи.

Адвокат на ищците го назова най-големият случай на полово принуждение в Съединени американски щати . Исковете са подадени преди крайния период в понеделник вечерта. Вътрешните файлове, оповестени през 2012 година, разкриха десетилетия на корист .

БСА - която подаде молба за неплатежоспособност по-рано тази година - се извини на жертвите , заявявайки, че е " опустошена ". Сега ще стартират договаряния сред хипотетичните жертви, БСА и техните застрахователи.

Организацията към момента има забележителен брой членове - повече от два милиона младежи на възраст от пет до 21 години . Но това е към половината от това, което бе през 70-те години на предишния век, спад, който подхожда на възходящия надзор върху организацията.

През февруари БСА съобщи, че подава молба за отбрана против неплатежоспособност, с цел да може да компенсира жертвите. Процедурите във федерален съд по неплатежоспособност в последна сметка ще доведат до основаването на фонд за споразумяване на случаи на корист .

" Това е най-големият скандал за полово принуждение в Съединени американски щати ", разяснява в понеделник юрист Пол Моузес пред Агенция Франс Прес. В неотдавнашно изказване БСА съобщи, че е " трогната от смелостта " на тези, които са се явили .

" Умишлено разработихме отворен, наличен развой, с цел да достигнем до оживелите и да им помогнем да създадат основна стъпка към приемане на обезщетение. Отговорът, който видяхме от оживелите, беше объркващ ", добави групата.

През 2012 година " Лос Анджелис Таймс " разкри към 5000 преписки с детайлности за обвинявания против ръководители. Повечето произшествия не са докладвани на полицията и БСА си сложи задачата да в профил упрекнатите.

През 2010 година Моузес завоюва 20 милиона $ за някогашен пердах скаут, измъчван от неговия водач .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР