Почитателите на филмите Терминатор знаят, че едноименните роботи имат способността

...
Почитателите на филмите Терминатор знаят, че едноименните роботи имат способността
Коментари Харесай

Изкуствен интелект симулира гласа на всеки

Почитателите на филмите " Терминатор " знаят, че едноименните роботи имат способността да копират гласа на всеки. Същото към този момент е допустимо и в действителността посредством нов изкуствен интелект, оповестява Ars technica.

Изкуственият разсъдък VALL-E е дело на Microsoft. Той може да синтезира гласа на всеки човек, като даже резервира прочувствен звук на изявлението. Така всеки може да бъде " записан " да споделя каквото и да е даже това да не се е случило.

За задачата VALL-E е нуждае от едвам 3 сек. запис на истинския глас. Това е задоволително, с цел да се проучват акустичните характерности на гласа. Той се разделя на " токени ", т.е. дребни детайли, които се съпоставят с база данни. Чрез тях изкуственият разсъдък " схваща " по какъв начин би звучал гласът във всевъзможни обстановки и изявления.

VALL-E е основан на EnCodec на Meta, като е подготвен с база данни от над 60 000 часа записи на 7000 англоговорящи. За в този момент изкуственият разсъдък може да синтезира глас единствено на британски. Резултатите са най-хубави, в случай че гласът е подобен с някой от към този момент наличните в базата данни.

Но капацитетът му е забележим и има и още благоприятни условия. Една от тях е да генерира и акустичната среда към гласа, т.е. да звучи като че ли приказва по телефона да вземем за пример. Могат да се генерират и вариации в тона на гласа.

Заради евентуалния риск от операции и злоупотреби, Microsoft не разгласява кода на изкуствения разсъдък. Експертите споделят, че първо би трябвало да се направи различен компютърен модел, който да може да проучва записите и да споделя дали те са истински или синтезирани от изкуствен интелект.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР