Почистващи фирми ще представят график за своята дейност и по

...
Почистващи фирми ще представят график за своята дейност и по
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: За паметниците на културата трябва да се грижат общините, държавата, но и собствениците им

Почистващи компании ще показват график за своята активност и във връзка с подлезите . Това чака и го разгласи пред Радио София кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков.

„ В началото на годината подредих да се чистят подлезите толкоз постоянно, колкото е належащо, без значение дали има пари. Като свършат, ще чистим сами или с доброволци – такива ми бяха напътствията. Включиха се и от почистващата компания, с която контракт има Столичната община, по поръка на Столичния инспекторат. Оказа се, че това не е жест, а обвързване на самата компания. “

Подлезът при Българска телеграфна агенция е разчистен от боклуците и руините на павилионите, а стената е третирана против опити за надраскване.

Ремонтът на ул. „ Шишман “ продължава, само че не може да се приказва тя да стане пешеходна.
„ За да се прави смяна в градската среда, цената би трябвало да се заплати от всички, които ще се възползват от тази смяна “, разяснява Трайков.

Район „ Средец “ може да се възползва от Програма „ Културно завещание “ , удостовери кметът, само че въпреки всичко постройките, които могат да бъдат подкрепени по нея, са стеснен брой. Трайков е на мнение, че грижа за паметниците на културата би трябвало да имат общините и страната, както и притежателите им.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР