Почина великият български щангист Величко Чолаков-Железния. Той е издъхнал около

...
Почина великият български щангист Величко Чолаков-Железния. Той е издъхнал около
Коментари Харесай

Отиде си щангистът Величко Чолаков


Почина великият български щангист Величко Чолаков-Железния. Той е умрял към 10:30 часа тази заран, откакто му прилошало. Трагичната вест бе доказана от Центъра за незабавна здравна помощ в Смолян. Сигналът при тях е получен към 10:20 часа, като се съобщавало за здравословни проблеми. След към четири минути екипът бил там, само че за жалост Чолаков умрял.

Предполага се, че е получил емболия, само че аргументите за гибелта ще бъдат открити дефинитивно след аутопсия. Чолаков е имал проблеми със сърцето, за което се подлагал на лекуване.

Величко Чолаков ще остане вечно в историята на българския спорт. Роденият на 12 януари 1982 година щангист е единственият наш съотечественик с орден от Олимпийски игри в най-тежката категория. През 2004 година в Атина той завоюва бронза в категория над 105 кг.

В същата категория роденият в Смолян играч става международен първенец във Ванкувър и европейски първенец в Украйна. През януари 2006 година е поканен от Арнолд Шварценегер да взе участие в шампионата " Арнолд Класик " в Съединени американски щати. Почетен жител е на Смолян и община Неделино, напомня Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР