С три мача в събота, 15 юни, продължава програмата от

...
С три мача в събота, 15 юни, продължава програмата от
Коментари Харесай

3 мача от Европейското първенство се играят днес

С три мача в събота, 15 юни, продължава програмата от 17-то издание на Европейското състезание по футбол в Германия. От 16:00 часа българско време Унгария и Швейцария се изправят един против различен в мач от група А, а по-късно предстоят дуелите от група В – в „ Групата на гибелта “ първо от 19:00 е конфликтът сред Испания и Хърватия, а от 22:00 часа Италия играе с Албания, обобщава БГНЕС.

„ Скуадрата “ стартира отбраната на купата от Евро 2020, което се организира с година по-късно поради пандемията от ковид, против коравия отбор на албанците в Дортмунд. Възпитаниците на Лучано Спалети са в доста сложна група и ще би трябвало, сходно на предходни свои участия на огромни финали, да се борят с всички сили, с цел да вдигнат трофея за трети път в своята история. В състава на „ адзурите “ не личат имената на огромни звезди, като съгласно мнозина тимът минава през временен интервал. Това обаче няма да попречи на италианците да търсят почтено показване в Германия. Срещу считания за новобранец в групата отбор на Албания, Италия няма право на неточност, само че воденият от Силвиньо състав е всичко друго само че не и тим за подценяване, откакто стигна до Евро 2024 след продобиване на квалификационната си група.

Малко по-рано денем, Испания и Хърватия се изправят един против различен в тежък конфликт от група В на „ Олимпиащадион “ в Берлин. Преди година „ Ла Фурия Роха “ постави завършек на сушата си без трофей, побеждавайки „ ватрените “ във финала на Лигата на нациите. Испанците завоюваха поредно Европейското през 2008 и 2012, а в този момент са в приповдигнато въодушевление под управлението на Луис де ла Фуенте и ще търсят рекорден четвърти успех от конкуренцията. Хърватия на Златко Далич показва образно какво съставлява като колектив на последните две международни шампионати надлежно в Русия и Катар, когато стана втори и трети респективно, а в този момент е подготвен за блестяща изява и в Германия, воден от неостаряващия дирек в центъра на полузащитата Лука Модрич.

В първия дуел от съботната стратегия, Унгария и Швейцария си дават среща в група А в един привидно равносилен мач, който ще се организира в Кьолн. „ Маджарите “ към този момент демонстрираха, че напредъкът им при Марко Роси не е инцидентен, като в състава проличава името на халфа на Ливърпул Доминик Собослай, който е огромният им водач. „ Кръстоносците “ от своя страна постоянно са били доста добре проведени и рискови в своите мачове, като в групата за европейските финали попадна и нападателят на Лудогорец Квадво Дуа. Двата тима ще се хвърлят за трите точки в група, в която са още отборите на домакина Германия и Шотландия.

Програма на Евро 2024 за събота:

Група А

16:00, Унгария – Швейцария

Група В

19:00, Испания – Хърватия

22:00, Италия – Албания. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР