Почина пациентът с трансплантирано сърце от генетично модифицирано прасе. Операцията

...
Почина пациентът с трансплантирано сърце от генетично модифицирано прасе. Операцията
Коментари Харесай

Почина мъжът с трансплантирано сърце от прасе

Почина пациентът с трансплантирано сърце от генетично модифицирано прасе. Операцията беше осъществена през януари в Медицинския център на Университета Мериленд в Балтимор на 57-годишния Дейвид Бенет.

Той е имал тежко сърдечно заболяване и се е съгласил да получи пробното свинско сърце, откакто е бил отритнат от няколко листата на чакащите за приемане на човешко сърце.

Не е ясно дали тялото му е отхвърлило непознатия орган. " Причината за гибелта му не е открита ", съобщи представител на болничното заведение.

Служители на болничното заведение обявиха, че не могат да разясняват в допълнение повода за гибелта, защото лекарите към момента не са направили обстойна инспекция. Те възнамеряват да разгласяват резултатите в рецензирано здравно списание.

Д-р Бартли Грифит, хирургът, направил трансплантацията, съобщи, че личният състав на болничното заведение е " сломен " от загубата.

Сърдечната трансплантация беше една от поредност пионерски процедури през последните месеци, при които органи от генетично модифицирани свине бяха употребявани за заменяне на органи при хора.

Процесът, наименуван ксенотрансплантация, дава нова вяра за десетки хиляди пациенти с заболели бъбреци, сърца и други органи, защото има изострен дефицит на донорски органи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР