Почина парапланерист, който в неделя се блъсна в метеорологичната станция

...
Почина парапланерист, който в неделя се блъсна в метеорологичната станция
Коментари Харесай

Парапланерист се блъсна в метео станция на Мусала, загина

Почина парапланерист, който в неделя се блъсна в метеорологичната станция на връх Мусала, заяви Нова телевизия. Следобед беше извършена избавителна акция в Рила, само че за жалост тя не докара до благополучна разръзка.

Мъжът беше с голям брой пострадвания, само че по първична информация те не бяха животозастрашаващи. По данни на Нова телевизия потърпевшият е имал фрактури на двата крайници и тежка контузия в таза.

Към мястото бяха изпратени 10 души избавителен екип. След получено позволение в акцията се включи и хеликоптер, който отнесе потърпевшия към болница в Пловдив.

Въздушната акция беше осъществена от екипаж на вертолет " Кугар " от състава на 24-та авиационна база Крумово. В 15:15 ч. хеликоптерът от състава на българските Военновъздушни сили потегли към Мусала, след което сполучливо транспортира потърпевшия до УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив. Там пациентът е бил стихотворец от профилиран медицински екип в 16:25 ч., оповестиха от МО.

За страдание лекарите не са съумели да се преборят за живота му.

Според спасителите мъжът в началото е оживял с помощта на това, че е уцелил прозореца, на който е имало и мрежа, което е омекотило удара. На място в метеорологичната станция е имало и доктор травматолог, който е оказал първа помощ на потърпевшия.

По информация на Нова телевизия мъжът е един от най-хубавите парапланеристи в България и е печелил няколко надпревари. Най-вероятно той е изхвърчал дружно с група парапланеристи от Маркуджик.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР